• Načítám...
>

MŠ Pod Krocínkou se vydala do pravěku

  • 16. května 2024,
  • 17:46,
  • PRAHA 9,
  • Věra Dušková

Mateřská škola Pod Krocínkou opět uspořádala již tradiční Den rodiny. Tentokrát s programem, jež provedl zábavným způsobem jeho malé i velké účastníky životem lidí v pravěku.

Reklama

Ve znamení pravěku v Mateřské škole Pod Krocínkou strávily den děti, rodiče i paní učitelky. Na tradičním Dnu rodiny se všichni společně mohli vypravit po stopách pravěkých lidí a plnit připravené úkoly.

anketa

„Takže já jsem musel udělat nějaké úkoly. Házet kostkou, udělat dinosaura.“

„ Já jsem splnil, že jsem hledal papírky.“

,,A kolik jsi jich našel?”

„Šest.”

„Měli jsme prostě vyhrabat dinosaura.“

„Splnili jsme jeskyni, skládání dinosaurů, pak přeskok přes ohniště, poskládání kartiček a ještě musíme udělat hod kostí.“

,,Máte úžasný kostým. Co symbolizuje?”

„Jsme tady všechny v kostýmech, když už jsme to nazvaly pravěkem, tak abychom tedy zapadly do našeho pravěku. Takže jsme si ušily nebo připravily různé kostýmy, abychom byly ve stejném duchu,“ uvedla Markéta Pechová, ředitelka MŠ Pod Krocínkou.

,,Jak náročná je příprava takovéto akce?”

„Myslím si, že tak čtrnáct dní se paní učitelky všechny zapojí, vymyslíme téma a začneme s přípravami,“ konstatovala Eva Boušková, učitelka MŠ Pod Krocínkou.

,,Má to pro ty děti i nějaký osvětový charakter?”

„Bavili jsme se vůbec o pravěku jako takovém, měli jsme celý projektový týden, byli jsme na Harfě se podívat na dinosaury, minulý týden na hradě Točník, kde byla akce pro děti také v tomto duchu. Takže celý týden nebo čtrnáct dní si povídáme o pravěku,“ popsala Markéta Pechová, ředitelka MŠ Pod Krocínkou.

„Určitě je to hlavně zábava, ale myslím si, že je to hlavně o té spolupráci s tou rodinou, kdy vlastně ty děti zjistí, že ti rodiče k nám také přijdou, že si s námi spontánně povídají. Takže třeba pro ty menší děti jsou ty akce ze začátku velmi důležité, protože vlastně ony zjistí, že se s námi baví bez toho ostychu, beze strachu,“ doplnila Eva Boušková, učitelka MŠ Pod Krocínkou.

I pro rodiče jsou takové akce důležité a neváhají ani přiložit ruku k dílu. Tentokrát například při soutěži o nejlepší prabábovku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu