• Načítám...
>

Zastupitelé schválili studii Vltavské filharmonie

  • 21. března 2021,
  • 17:11,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští zastupitelé potvrdili rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o zahájení druhé fáze příprav, které mají směřovat k vybudování nové koncertní haly nad stanicí metra C Vltavská. Nyní se začne připravovat mezinárodní architektonická soutěž, která by měla být vyhlášena ve druhé polovině letošního roku a předcházet jí bude ještě podrobnější analýza financování provozu filharmonie.

Reklama

Pražští zastupitelé potvrdili rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o zahájení druhé fáze příprav, které mají směřovat k vybudování nové koncertní haly. Ta má vzniknout v prostorách nad stanicí metra C Vltavská.

"Začne mezinárodní architektonická soutěž, v rámci které by měl být vybrán konkrétní projekt, jak by měla takováto filharmonie vypadat. To znamená světové kapacity architektury. Slavní známí architekti se budou moci hlásit do této soutěže a já doufám, že se podaří vybrat ten nejvíce zajímavý projekt, který potom bude reprezentovat moderní architekturu tady v Praze a že tak vznikne mimořádná stavba, která bude krásná svou architekturou a krásná i tím, jaké koncerty se pak následně budou uvnitř pořádat," řekl Jiří Pospíšil, předseda zastupitelského klubu. 

Parametry architektonické soutěže budou vycházet z výsledků roční debaty s odborníky a odbornou komisí, která připravovala zadání.

"Výsledkem úvahy je doporučení pro tři hlavní sály, jeden pro 1800 návštěvníků, menší pro 700 a víceúčelový sál pro 500 osob + samozřejmě foyer, služby, zázemí, venkovní veřejný prostor a všechno to, co jsme doplňovali - až po případnou lidovou školu umění," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Mezinárodní architektonická soutěž by měla být vyhlášena během letošního roku. Do fáze realizace stavby, která je naplánovaná na rok 2031, bude ale už promlouvat jiné vedení Prahy.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu