• Načítám...
>

AntiCovid Team dohlíží na dodržování pravidel

  • 22. března 2021,
  • 9:56,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

S dodržováním protiepidemických nařízení pomáhá na náplavkách speciální AntiCovid Team. Ten dohlíží na bezpečnost, nošení roušek a respirátorů. I plachty, které nově naleznete na náplavce, mají návštěvníky přimět k dodržovaní předepsaných pravidel.

Reklama

Desítky lidí bez roušek a respirátorů, i tak vypadala v předchozích dnech a týdnech pražská náplavka. Vedení hlavního města se na to rozhodlo zareagovat.

"My jsme reagovali na situaci v tom prvním víkendu v rámci lockdownu, která tam vznikla, i na dopisy Městské části Prahy 2, kdy byla náplavka přeplněná návštěvníky, kteří se tam šli projít nebo si tam něco koupili ve výdejních okýncích, ale ne vždy dodržovali ta bezpečnostní opatření," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

S dodržováním protiepidemických nařízení tak pomáhá městské policii speciální AntiCovid Team.

"My tady nejsme složka represivní, my jsme složka převážně informativní a celá ta naše práce má být o tom ty lidi upozorňovat, smát se, být na ně příjemný. Pokud s tím bude mít někdo problém, říct mu, jaké je nastavení státu, podle jakého zákona to je a když bude někdo dělat problémy, tak se bude volat policie," řekl Martin Beck, jednatel společnosti Crowd Safety.

Zároveň jsou na náplavce umístěny i plachty, které mají návštěvníky na dodržování opatření upozorňovat.

"Klasická mantra, kterou slyšíme 12 měsíců. Je to pořád to samé, to znamená pravidla 3R + nepít alkohol na veřejnosti, což je platná vyhláška. Tímto bych poprosil lidi, aby se k sobě chovali ohleduplně, aby respektovali ta pravidla. Náplavka není ničím výjimečným, je to prostor, který je stejně veřejný jako jakýkoliv jiný park, náměstí a tak dále. Je jen na nás, jak se do toho normálu všichni vrátíme," řekl Petr Hozman, kurátor pražských náplavek. 

Tento AntiCovid Team bude na náplavkách dozorovat především během víkendových dní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu