• Načítám...
>

Krokodýlí ZOO láká ke své návštěvě

  • 17. srpna 2021,
  • 20:15,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Neobvyklou podívanou nabízí Krokodýlí ZOO v pražských Holešovicích. K vidění tu je několik druhů krokodýlů, aligátorů, želv i plazů. Návštěvníci, zde ve vybraných termínech, navíc mohou na vlastní oči vidět také krmení krokodýlů.

Reklama

Neobvyklou podívanou nabízí Krokodýlí ZOO v pražských Holešovicích. V hlavním městě funguje od roku 2014 a kromě krokodýlů je tady k vidění také několik dalších druhů zvířat.

"U nás můžete vidět osm druhů krokodýlů, pak aligátory, dvacet jedna druhů želv. Nyní máme nově největší sbírku suchozemských želv v Evropě. Nejvíce jsme pyšní na krokodýla australského, protože těch je asi jen šedesát po celé Evropě. Takže skutečně v nejbližších zoo je určitě neuvidíte. Jen u nás," upozornila Aneta Treglerová, průvodkyně.

K vidění tu jsou i nejstarší chovaná zvířata v této zoo, a to Káča a Chantal. Jedná se konkrétně o krokodýla kubánského a nilského. Návštěvníci, zde ve vybraných termínech, navíc mohou na vlastní oči vidět také krmení krokodýlů.

"Krmení krokodýlů probíhá o víkendu. Vždy dvakrát denně. V 10.30 a ve14 hodin odpoledne. A je samozřejmě volně přístupné, takže pokud přijdete, tak vlastně je pro vás, my budeme krmit. Ukážeme vždycky některé druhy. Několik. Zhruba čtyři, pět druhů. Nejčastěji jim dáváme kuřecí krky, krůtí krky, pak nějaká stehna těm větším druhům a potom třeba také nějaké ryby. Africké sumečky a podobné, nějaké takové menší druhy," popsala Aneta Treglerová, průvodkyně.

Před samotným krmení probíhá v zoo také komentovaná prohlídka. 

"Kde si tedy obecně povíme něco o krokodýlech. A potom se tedy přesuneme k těm jednotlivým druhům a nějaké společně nakrmíme. A samozřejmě vždy tam vidíte to krmení a zároveň během toho říkáme nějaké zajímavosti o těch jednotlivých druzích. Takže kdo přijde na to krmení, tak určitě se dozví úplně nejvíce informací, co se od nás může dozvědět," dodala  Aneta Treglerová, průvodkyně.

Komentované prohlídky probíhají i mimo dobu krmení krokodýlů, a to třikrát denně. Zoo můžete navštívit od úterý do neděle, vždy od 10 hodin dopoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu