• Načítám...
>

Praha eviduje nárůst psů

  • 11. srpna 2021,
  • 14:32,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Počet pražských psů, v posledních letech, rapidně roste. Jen za loňský rok přibylo, v ulicích hlavního města, přes sedm tisíc čtyřnohých mazlíčků.

Reklama

Údajně nejlepší přítel člověka, tedy alespoň pro Pražany, to platí určitě. V centrální části města připadá více než pět psů na hektar a stále přibývají.

"Celkově přibylo, za rok 2020, čtyři tisíce psů v hlavním městě Praze. Celkově se jedná o více než 90 tisíc psů," konstatoval Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Nejvíce psů, tedy téměř 9 tisíc, potkáte v největší městské části, Praze 4. Hojné zastoupení mají naši čtyřnozí přátelé také na Praze 6 a 10. Naopak třeba na Praze 1 žije jen 1600 psů. 

"V tuto chvíli nevíme, jestli se do toho nějakým způsobem projevila pandemie, nicméně nejvíce si lidé pořizují psy právě proto, že vznikají nové parky a je ve městě spousta zeleně," uvedl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

 Pražané si nejčastěji pořizují takovéhle křížence, často také jezevčíky, jorkšíry a labradorské retrívry. 

Souboj v pohlaví by v metropoli vyhrály feny. Těch je přes 45 tisíc. Nejčastěji byste na ulici mohli potkat Bena, tedy každý 50 pejsek nese právě toto jméno. Často uslyšíte volat také na Maxe a Bety. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu