• Načítám...
>

Botanická zahrada zve na orchidejovou show

  • 24. září 2021,
  • 10:34,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Až do 10. října se můžete přijít pokochat krásou orchidejí do pražské botanické zahrady. Aktuální výstava představuje asi tisícovku těchto tropických rostlin ve skleníku Fata Morgana. Inspirací byl tentokrát jihoamerický Ekvádor a jeho pestrá škála barev.

Reklama

Rostlinné bohatství a extrémy jihoamerického Ekvádoru v dechberoucích aranžmá, to přibližuje letošní podzimní výstava v botanické zahradě v Praze. S naší kamerou jsme vyrazili do skleníku Fata Morgana, kde právě probíhá jedinečná výstava orchidejí.

"Výstava orchidejí nás tentokrát zavede do Ekvádoru, do země, která leží na rovníku, ale má tak zajímavou přírodu, že v ní najdeme i trvale zasněžené vrcholky And a zároveň i Amazonskou nížinu nebo pobřeží Tichého oceánu," upozornila Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin. 

Ve skleníku je k vidění květinová show, která čítá asi tisíc orchidejí. Tropickou atmosféru Ekvádoru umocňují typické symboly této země, se kterými se během procházky setkáte. Při návštěvě neminete ani květinové tržiště a doslova na dosah ruky budete mít aktivní sopku. Zahlédnete tu i pestrobarevného kolibříka.

Pokud byste chtěli třeba rovnou zabloudit do světa orchidejí, přijďte sem do botanické zahrady na terasu do bludiště. Orchideje vás tu obklopí ze všech stran. 

Jedním z nejvzácnějších, ekvádorských exemplářů je Tillandsia dyeriana, která se v přírodě vyskytuje už jen velmi zřídka. A Renanthera matutina, která roste na Filipínách a má výšku jako dospělý člověk, je zdejší chloubou. 

"A pokud by chtěl návštěvník skutečně zažít tropickou přírodu na vlastní kůži, může se přijít podívat do skleníku a uslyší autentické zvuky, pocítí tu vlhkost, vůně a skutečnou atmosféru tropického lesa," dodala Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

 Oblíbená výstava se letos koná v mimořádném podzimním termínu. Potrvá až do 10. října a otevřena je vždy od úterý do neděle. Výjimečně ji můžete navštívit i v pondělí 27. září před státním svátkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu