• Načítám...
>

Kostková, Bartoška či Rychlý, léto Divadla Kalich bude hvězdné

  • 9. prosince 2021,
  • 12:45,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Téměř 60 představení odehrají herci příští léto na scéně čtvrtého ročníku Prima Hvězdného léta pod Žižkovskou věží. Divadlo Kalich představilo nejen osvědčené tituly, ale i nové tituly. Tradičně se bude také zpívat a na své si přijdou i dětští diváci.

Reklama

Skoro 60 představení odehrají herci Divadla Kalich v létě tradičně pod Žižkovskou věží. Nebudou chybět osvědčené tituly jako Saturnin, Carmen či Hrdý Budžes. Zahajovací premiérou bude francouzská komedie z prezidentské pracovny. Jmenuje se S pravdou ven a těšit se můžete nejen na Petra Rychlého.

"Můžeme se těšit na mého spoluhráče Luboše Veselého. I ta příjmení jsou docela vtipná - Rychlý, Veselý," řekl Petr Rychlý, herec. 

Režie představení se ujal syn herce Petra Rychlého, Ondřej.

"Co mě na tom láká jako na tom starém pardálovi nebo tátovi - mně se líbí vidění toho divadla, které je už zase jiné, než moje a já si myslím, že si ještě zasloužím trochu škrtnout sirkou pod tím mým kotlem, takže se těším na tu jeho energii, on se zase těší na tu mojí energii, takže na toto se těšíme," řekl Petr Rychlý. 

Na letní scéně nebudou chybět ani dvě stálice Kalichu, Carmen Mayerová a Tereza Kostková. Potkají se na jevišti ve hře Na útěku. 

"Téma hledání sebe sama, hledání přátelství mezi lidmi zcela odlišnými, věkově, i generačně, což je to samé, ale mám na mysli tak veliký věkový rozdíl, že to je i generační nebo dokonce přes. To je zajímavé sledovat a prožít si to. Takže určitě stojí za to přijít. Navíc je to inscenace plná humoru, velmi krásných a pro mě citlivých a třeba i dojemných míst. Ale já bych nechtěla zvát na samotný humor a samotnou dojemnost. To je pro mě strašně ploché, to jsou věci, které si můžeme zařídit kdekoliv, zasmát se vtipu nebo rozplakat se u něčeho chytlavě dojemného. Tohle je opravdové, pěkné a možná i vzácné, že tam jsme spolu s mamkou. To je takový přidaný bonus té naší spolupráce," řekla Tereza Kostková, herečka.

Po letech se setkají a na divadelních prknech dokonce poprvé herci známí především z filmových komedií. Ve hře Nikdy není pozdě se divákům představí Václav Vydra s Janou Paulovou.

"Já prostě věřím na to, že když to představení bude dobré, když my budeme dobří, tak ti lidé budou spokojení. I když je to jiný typ komedie, tak pořád je to komedie, takže já si myslím, že buď je to bude bavit a nebo nebude bavit, ale to už se musíme modlit, aby je to bavilo," řekla Jana Paulová, herečka.

Letní scéna Divadla Kalich odstartuje 28. června 2022 a už teď jsou v prodeji lístky i dárkové poukazy. Vše najdete na stránkách divadlokalich.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu