• Načítám...
>

Terrabazar nabízí zvířata i chovatelské potřeby

  • 6. února 2022,
  • 19:06,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Přemýšlíte nad novým domácím mazlíčkem a rádi byste něco trošku netradičního? Navštívit můžete oblíbený Terrabazar, na který se už tradičně sjíždějí chovatelé se svými chovatelskými úspěchy. A nabízený sortiment je opravdu pestrý.

Reklama

Terrabazar je nejstarší výstavní a prodejní burzou exotických zvířat, rostlin a chovatelských potřeb v Praze. Akce se koná zpravidla několikrát v měsíci v prostorách První jazykové základní školy v Praze 4.

"Na Terrabazaru seženete exotická zvířata, jako jsou želvy, hadi, ještěři, pagekoni, agamy, ale i ježci, morčata a další malí hlodavci. Samozřejmě největší, co tady je, co se prodává, tak to je různé krmivo pro zvířata, jako jsou cvrčci, švábi a tak dále, co oni potřebují jíst, ale samozřejmě se tady najdou i chovatelské potřeby," řekl Miroslav Orlík, organizátor.

Celkem se Terrabazaru účastní zhruba 60 až 70 prodejců a sortiment nabízeného zboží je opravdu různorodý.

"Na burze nabízím morčata, spíš takovou trošku i osvětu, morčátka, která nejsou ze zverimexu, která jsou z chovné stanice, kde je regulovaný chov, aby se nemnožila zbytečně. Morče, které je z chovné stanice, které je šlechtěné, tak většinou poznáte podle oušek. To je takový největší markant, který je vidět, že mají ouška dolů a mají pěkné kulaté hlavičky," řekla Miroslava Ondříčková, prodejkyně.

Na své si ale přijdou i milovníci plazů. Na burze si mohou prohlédnout a zakoupit například různé druhy hadů, ale i ještěrů. 

"Je to agama vousatá, pochází z Austrálie, je to takové zvíře vhodné pro začínající chovatele. Musí mít dobré podmínky a když má dobré podmínky, tak ten chov je jednoduchý vcelku," řekl Martin Šír, prodejce.

Pokud si návštěvník není čímkoli jistý, chovatelé jsou k dispozici pro jakoukoli konzultaci. Mnohdy však může kupujícího překvapit třeba i věk chovatele. 

"Prodáváme tady lupenitky filipínské a chovají se jako list, že se třeba houpou jako list, protože se takto skrývají nebo chrání," řekla Kristýna Fajtová, prodejkyně.

Terrabazar se již tradičně těší velkému zájmu veřejnosti. Také se zpravidla nestává, že by někdo z návštěvníků odcházel s prázdnou. 

anketa

Terrabazar představuje unikátní příležitost zakoupit zvíře či potřeby přímo od samotných chovatelů. Na burze je možné ale i darovat nebo vyměňovat přemnožené chovatelské úspěchy. Návštěvníci ale i prodejci si proto nikdy nemohou být jistí, jak nový skvost si ponesou domů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu