• Načítám...
>

Hedwig a její Angry Inch nabízí velkou rockovou show

  • 17. února 2022,
  • 13:04,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Hedwig a její Angry Inch, tak zní název představení, které mohou návštěvníci zhlédnout v prostorách Malostranské besedy. Jde o unikátní spojení žánrů, které diváka zaručeně mnohokrát překvapí. V hlavních rolích se představí Roman Tomeš a Vendula Příhodová.

Reklama

V prostorách Malostranské besedy mohou zájemci zhlédnout rockovou show s názvem Hedwig a její Angry Inch. Jedná se o českou premiéru kultovní broadwayské show, která získala řadu ocenění. Představení v sobě míchá divadlo, stand-up, ale i pořádný rockový koncert. Herci proto na jevišti hrají a zpívají přímo v přítomnosti kapely.  

"Je to představení o chlapci, který se jmenoval Hansel, z východního Berlína v době, kdy ještě byla postavená zeď, který se seznámil s americkým desátníkem a věřil, že to je jeho druhá polovina, láska, ale pro to, aby se mohli vzít a odstěhovat se na západ, tak musel podstoupit operaci pohlaví, která se nepovedla a zůstal na pomezí mezi mužem a ženou. Teď jezdí po světě s tímto představením a vypráví svůj příběh," řekl Pavel Košatka, režisér.

Hlavní role Hedwig se zhostil známý český herec Roman Tomeš. Sám o své postavě tvrdí, že se jedná o širokospektrální osobnost. Hedwig je podle něj velice excentrická, extravagantní, otevřená, ale i zraněná. A jak se Romanovi na postavě, která stojí na pomyslném pomezí obou pohlaví, pracovalo?

"Já mám tu výhodu, že mám už od narození taky v podstatě v sobě hodně ženskosti, jsem hodně citlivý a vnímavý, takže se tyto roviny chlapskosti a ženskosti ve mně míchají v podstatě podobně, jako u té Hedwig, akorát ona je mnohem více otevřená. Ale ano, hledání těchto rovin bylo pro mě velmi těžké a také jsem to hledal přes rok," řekl Roman Tomeš, herec.

Na jevišti spolu s Romanem Tomešem exceluje i herečka Vendula Příhodová. Ani ona to se svou postavou neměla jednoduché, ztvárňuje totiž muže. 

"Moje postava se jmenuje Yitzhak, je to Chorvat ze Zagrebu a myslím si, že je to největší dobrák, kterého jsem kdy potkala. Je velice loajální, láskyplný a Hedwig velice miluje," řekla Vendula Příhodová, herečka.

Hlavní myšlenkou představení je podle tvůrců dokázat, že na nic v životě nejsme sami a každý z nás může najít svou svobodu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu