• Načítám...
>

Praha chystá proměnu území kolem stadionu Ďolíček

  • 7. března 2022,
  • 23:00,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Praha chystá revitalizaci území v okolí legendárního stadionu Bohemians ve Vršovicích. Konkrétně je v plánu výstavba nájemního městského domu, sportovní haly Přípotoční a chystá se i rekonstrukce samotného fotbalového stadionu Ďolíček. Rada hl. m. Prahy schválila rámec projektového záměru, což je předpokladem pro přípravu samotných investic. Na jednotlivé akce připraví Pražská developerská společnost, která má proměnu lokality na starosti, architektonické soutěže.

Reklama

Praha chystá velkou proměnu území v okolí legendárního stadionu Bohemians ve Vršovicích. Kromě rekonstrukce samotného fotbalového stadionu Ďolíček vznikne v lokalitě i nový nájemní městský dům a v plánu je také výstavba sportovní haly Přípotoční.

"Záměr je vyřešit celé to území ve prospěch města, ve prospěch dostupného bydlení a sportu, k deficitu parkovacích ploch a kvalitě městského veřejného prostranství," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Na jednotlivé akce budou připraveny architektonické soutěže. První z nich bude vypsána už v rámci letošního jara a týkat se bude nového městského domu. 

"Kde bude něco mezi 100 - 140 byty pro podporované profese, bude tam řešen parkovací deficit, 60 parkovacích stání bude k dispozici městské části Praha 10, stejně tak 15 % bytů pro to, aby mohla městská část určovat obyvatele," řekl Petr Hlaváček.

Co se týká samotného stadionu, v rámci první fáze jeho revitalizace by měl vzniknout mimo jiné polyfunkční administrativní dům s integrovanou tribunou a pronajímatelnými obchodními a kancelářskými plochami. A rozvoj lokality v budoucnu podpoří i výstavba sportovní haly Přípotoční.

"Která by měla sloužit přilehlé škole, ale měly by tam být i nějaké další navazující funkce, třeba retail nebo parkování, které by z té akce udělaly ekonomicky udržitelnou záležitost," řekl Petr Hlaváček.

"My bychom tam rádi nakombinovali prvky, které se hodí jak pro školní výuku, tak i pro místní sportovní kluby, hovoříme s florbalisty, hovoříme s trenéry i toho tzv. TěloCIRKu, to znamená těch cirkusových akrobatických kousků, které se v nějakém pilotním ověřování nyní v některých pražských školách dějí, takže tohle všechno projde ještě analýzou, aby ta hala skutečně mohla sloužit nejen jak gymnáziu a jeho sportovním třídám, tak právě i těm sportovním klubům v lokalitě Vršovic," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Podle slov náměstka pražského primátora pro územní rozvoj Petra Hlaváčka by součástí revitalizace celého území mělo být i okolí Botiče a jeho břehů tak, aby výsledkem byla příjemná rekreační zóna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu