• Načítám...
>

PVK v loňském roce evidovaly méně černých odběrů

  • 11. března 2022,
  • 8:48,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražské vodovody a kanalizace nafakturovaly v loňském roce zákazníkům za nelegální odběry pitné vody a černou produkci odpadních vod 3, 2 miliónu korun. Celkový počet prošetřených případů meziročně mírně klesl a to kvůli epidemiologické situaci, zároveň poklesl o osm set tisíc finanční objem prohřešků.

Reklama

Za loňský rok se snížilo množství případů nelegálního odběru pitné vody a černé produkce odpadních vod. Počet prošetřených případů meziročně mírně klesl a to kvůli epidemiologické situaci.

"My jsme v loňském roce za nelegální odběr pitné vody a černé vyčerpávání z odpadních vod zákazníkům naúčtovali 3, 2 miliónu korun. Ve srovnání s rokem předchozím je to o 800 tisíc korun méně," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Z celkových 170 případů nelegální produkce odpadních vod bylo prokázáno 92 procent. U černých odběrů vody pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací prošetřili 153 případů, celkem 111 se podařilo prokázat. 

"Je to tak, že lidi prostě neplatí za vodu, manipulují s vodoměrem nějakým způsobem, na černo se připojí ke kanalizační přípojce. My máme mechanismy, jak to můžeme zjistit, jdeme to prozkoumat a pak sankciujeme," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Nelegální odběr vody se rozhodně nevyplatí, odhalit tyto případy totiž není vůbec složité. 

"Praha je rozdělena do několik desítek pásem, kdy my máme přehled o tom, jaká je spotřeba vody a když je nějaký výkyv, ta spotřeba je veliká, ale fakturace není, tak můžeme toho konkrétního viníka dohledat," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Nejvíce za poslední roky vybraly na pokutách Pražské vodovody a kanalizace v roce 2017. Tehdy za nelegální odběr pitné vody a černou produkci odpadních vod nafakturovaly necelých 5 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu