• Načítám...
>

Praha získala důležité pozemky pro stavbu metra D

  • 16. března 2022,
  • 11:37,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Hlavní město získalo pozemky, které jsou podstatné pro budování metra i stavbu tramvajové trati z Modřan do Libuše. Obyvatelé Libuše budou mít tak nově možnost dovézt se tramvají přímo do centra.

Reklama

Rada hlavního města Prahy schválila směnu pozemků v Libuši. Díky ní může začít stavba tramvajové trati z Modřan do Libuše a později také stavba stanice plánované linky metra D. 

"Byla to velmi komplikovaná dohoda, ono to metro D není jen o tom, že získáme stavební povolení, ale musíme mít na něj i pozemky a stejně tak musíme mít pozemky na tramvajové trati. Byl to velký díl práce týmu pana náměstka Scheinherra, i pana náměstka Hlaváčka, protože to byla nelehká jednání s celkem 6 fyzickými osobami," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Tramvajová trať bude od obratiště Sídliště Modřany prodloužena o 1700 metrů ulicemi Generála Šišky a Novodvorská. Rozroste se o zastávky Modřanský vodojem, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš. Konečná zastávka vznikne u současné autobusové zastávky Pavlíkova. Právě tam by měla stát i nová stanice metra D. 

Co bylo důležité, abychom toto stihli, je i čerpání evropských prostředků. Pokud by se tato směna nepodařila, nemohlo by se začít se stavbou tramvajové trati, kdy by mohlo dojít ke ztrátě přiznané dotace ve výši 305 milionů korun, takže všem zúčastněným moc děkuji a pevně věřím, že zastupitelstvo danou dohodu ještě potvrdí svým usnesením," řekl Jan Chabr. 

Pokud k potvrzení dojde, mělo by se se stavbou tramvajové trati začít podle Dopravního podniku letos na jaře. Stavba by měla vyjít na 350 milionů korun. Metrem bychom se do Libuše měli dostat již za 5 let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu