• Načítám...
>

Cyklohráček vstupuje do 9. sezóny

  • 23. března 2022,
  • 22:19,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Oblíbený výletní vlak Cyklohráček letos vstupuje do své 9. sezóny. Tradičně bude jezdit opět o sobotách, nedělích a státních svátcích. Připraveno má ale hned několik novinek.

Reklama

26. března odstartuje svou sezónu oblíbený Cyklohráček. Vláček plný zábavy bude stejně jako v předchozích letech jezdit opět o sobotách, nedělích a státních svátcích.

"Cyklohráček je turistická věc, kterou my poskytujeme v rámci organizování veřejné dopravy. Je to již 9. sezóna, kdy vyjíždí tato souprava," říká Petr Tomčík, ředitel ROPID.

"Zásadní novinkou je tedy, že máme nově designovanou lokomotivu 714, která je v čele tohoto vlaku. Je teda ve veselých barvách, které odpovídají designově celé soupravě. To je taková hlavní novinka. Dále z technického vybavení máme vozy pro děti vybavené novým mobiliářem, herními prvky a hračkami," dodává Jakub Goliáš, ředitel Regionálního obchodního centra ČD.

Cyklohráček se skládá ze čtyř vozů. Tři jsou přestavěny na hrací herny pro malé výletníky a jeden je určen cykloturistům. Cyklohráček bude vyjíždět vždy z pražského hlavního nádraží. 

"Co se týče samotné trasy jízd, tak ta je v podstatě podobná, jako byla v loňských letech. A jezdíme pořád do Slaného, ranní a odpolední jízdu, v některých dnech je prodloužena až do Zlonic," zmiňuje Jakub Goliáš, ředitel Regionálního obchodního centra ČD.

Letos je nově naplánováno také 7 speciálních jízd, které zamíří do turisticky zajímavých lokalit, a to každou středu od 13. července do 24. srpna. Pro cestu Cyklohráčkem není třeba pořizovat žádné speciální jízdenky. Vláček jezdí na standardní tarif Pražské integrované dopravy nebo tarif Českých drah. Sezónu by měl Cyklohráček zakončit 30. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu