• Načítám...
>

KACPU se přesune do Vysočan

  • 24. března 2022,
  • 15:53,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině bude z prostor Kongresového centra přesunuto do Vysočan. S ohledem na plánované akce v Kongresovém centru, kde asistenční centrum aktuálně sídlí, Praha dlouhodobě hledala jinou budovu či lokalitu. Nové sídlo nabídla městu developerská firma Central Group. A jedná se o bývalou budovu Komerční banky.

Reklama

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině bude z prostor Kongresového centra přesunuto do Vysočan. Nové umístění centra bylo jedním z hlavních témat jednání magistrátního krizového štábu. Nové sídlo nabídla městu developerská firma Central Group. A jedná se o bývalou budovu Komerční banky.

"Tím problémem, který tam je, je především provoz samotného Kongresového centra, které muselo díky tomu našemu asistenčnímu centru již nyní na jaře zrušit několik významných kongresů. Je to samozřejmě nějaká reputační záležitost Prahy, ale také se jedná o ušlý zisk, který je v řádech desítek milionů korun," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Prostor Kongresového centra bude také pomalu připravován na letošní předsednictví České republiky v čele Evropské unie. Praha i nadále počítá s dalším možným nárůstem počtu ukrajinských uprchlíků. Pražské asistenční centrum je aktuálně nejvytíženější v republice. 

"Nevíme, kdy válka na Ukrajině skončí, to znamená, že stále očekáváme další příliv uprchlíků, i když v posledním týdnu se nám ten příliv zpomalil. Nevíme, zda to je takzvaný klid před bouří, protože při vytvoření těch humanitárních koridorů na Ukrajině, v těch nejpostiženějších oblastech, je vidět, že tamtudy proudí další uprchlíci z těchto oblastí. Je možné, že ti k nám do Prahy ještě dorazí. Otevřely se ale také samozřejmě cesty na západ, to znamená, že ti lidé dnes hodně tranzitují přes Českou republiku dále," řekl Petr Hlubuček. 

Centrum bude přesunuto do 14. dubna. O přesném termínu stěhování se bude ještě jednat, aby byl přechod co nejplynulejší a neznamenal žádné omezení provozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu