• Načítám...
>

PVK zvou do čistírny odpadních vod v Horních Počernicích

  • 25. března 2022,
  • 14:39,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražské vodovody a kanalizace se opět vracejí k propagační a osvětové činnosti. Tentokrát nabídnou komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod v Horních Počernicích Čertousích. Akce se uskuteční v sobotu 16. dubna. Zájemci se musí registrovat přes webové stránky www.pvk.cz. Registrace odstartuje 28. března.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace vezmou zájemce do čistírny odpadních vod v Horních Počernicích. Na sobotu 16. dubna naplánovaly den plný komentovaných prohlídek. Jedná se o oblíbenou tradiční akci, ke které se Pražské vodovody a kanalizace vracejí po pauze zapříčiněné pandemií. 

"PVK se dlouhodobě snaží o osvětu v oblasti vodárenství, pořádáme mnoho zajímavých akcí, pokud tedy nebyl covid. Letos jsme začali dnem otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství, pokračujeme právě touto akcí," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Minimální věk účastníků je 6 let a děti mohou přijít pouze v doprovodu dospělé osoby. Celkem v rámci dne proběhne šest prohlídek a návštěvníci prozkoumají všechna zákoutí areálu čistírny. 

"Návštěvníci budou moci chodit v takových hodinových blocích, na každý blok bude moci maximálně 20 osob. Uvidí celý ten proces čištění odpadních vod, od nátoku na čistírnu, uvidí shrabku, kde jsou ty největší nečistoty, pak tam uvidí nádrže, kde probíhá to samotné čištění a celé to skončí výtokem z čistírny do místního potoka," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Na místo se návštěvníci mohou dopravit autobusem č. 353 z Černého Mostu do zastávky Čertousy. Pro účast na akci je nutné se předem zaregistrovat a to na webových stránkách www.pvk.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu