• Načítám...
>

Výstava Slovenského domu přináší záplavu květin

  • 13. července 2022,
  • 11:05,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Za záplavou květin různých druhů a barev mohou zájemci vyrazit na novou výstavu ve Slovenském domě. Návštěvníci zde zhlédnou díla významné slovenské výtvarnice Ivany Orviské. A rozhodně se je na co koukat.

Reklama

Závan optimismu krásných letních dní na návštěvníka dýchne nová výstava v prostorách Slovenského domu. Nese název Somewhere in the time a její autorkou je slovenská výtvarnice Ivana Orviská. 

"Jsou to takové mé imprese, má oblíbená místa. Jsou to konkrétní místa, není to nějaký abstrakt, ale chtěla jsem se do toho místa tím malováním dostat. Já maluji něco, na co si vzpomínám, že jsem se tam cítila dobře, příjemně," řekla Ivana Orviská, autorka výstavy.

Návštěvník se tak rázem ocitá například v prosluněné Francii nebo dokonce na Mallorce. Může se ale také jen kochat záplavou květin různých barev. 

"My máme obrovskou radost, že k nám přichází něco takové prosvětlené, optimistické, plné letních barev, jako je právě tato výstava Ivany Orviské. My jsme zvyklí na to, že Ľuboslav Moza jako kurátor této výstavy vždy přináší ze Slovenska vynikající umělce," řekl Vladimír Skalský, ředitel Slovenského domu.

"Ivana Orviská je umělkyně, která patří na Slovensku v současnosti mezi takovou výjimečnou kategorii umělců a lidí tvořících skutečně velmi hodnotné a kvalitní umění na dobrých klasických základech impresionismu, ale ve vztahu k dnešní době. K době, která vyžaduje už jiné pohledy a jiné vnímání skutečnosti," řekl Ľuboslav Moza, kurátor výstavy.

Při návštěvě výstavy stojí za přečtení i popisky u jednotlivých obrazů. Obsahují totiž krátké postřehy samotné autorky, které ji napadaly při tvorbě jednotlivých děl. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu