• Načítám...
>

Prahu 6 nově povede Jakub Stárek z ODS

  • 26. října 2022,
  • 10:01,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Do čela Prahy 6 se v nadcházejícím volebním období postaví Jakub Stárek z ODS. Ve volbě Stárka podpořila většina, tedy 29 ze 42 přítomných členů zastupitelstva. ODS ve spojení s KDU-ČSL bude v Praze 6 vládnout v koalici se STAN s podporou Zelených a uskupením PRAHA 6 SOBĚ.

Reklama

Do čela Prahy 6 se v nadcházejícím volebním období postaví Jakub Stárek z ODS. Ve volbě ho podpořilo 29 z 42 přítomných členů zastupitelstva. ODS ve spojení s KDU-ČSL bude v Praze 6 vládnout v koalici se Starosty a nezávislými s podporou Zelených a uskupením PRAHA 6 SOBĚ. Za největší výzvy Prahy 6 považuje nový starosta třeba podporu výstavby nových škol. Na stole už tak leží třeba projekt Základní školy Kocínka. Ta by podle Stárka v Dejvicích mohla stát do dvou let.

"V blízkosti Základní školy Bílá a mělo by dojít k posílení a vybudování minimálně 10 nových tříd. Máme stavební povolení, takže zahájíme výběr dodavatele stavby. Myslím si, že během dvou let by škola mohla být dostavena," řekl Jakub Stárek - starosta MČ Praha 6.

Standardní výzvou v Praze 6 zůstává i doprava a pokračující územní rozvoj.

"Máme dohodu nad tím, že by se mělo dále pokračovat nad takzvanou komunikací Evropská - Svatovítská, tedy v okruhu spojujícím tyto dvě ulice kolem Vítězného náměstí. Ale na něj by hned měl navázat co nejdříve okruh mezi Evropskou a Podbabou, tedy pod masivem tunelové propojení," řekl Jakub Stárek. 

Nové vedení Prahy 6 se chce zaměřit také na bytovou politiku. Stále trvající bytovou krizi chce řešit koupí bytových projektů na území Bubenče. V plánu je ale i stavba vlastních městských bytů.

"Máme tady generála Píky, to je taková ulice, která navazuje na Vítězné náměstí, řekněme. Jednořadá, to je zase tady dole v Bubenči, to jsou takové lokality, které máme vytipované na tu vlastní bytovou výstavbu," řekl Petr Prokop - 1. místostarosta MČ Praha 6.

V rámci kultury je pak v plánu i rekonstrukce Bubenečského nádraží. Chátrající nádražní budova se v příštím roce začne měnit na volnočasové, sportovní a kulturní centrum.

"Měla by tam být nějaká kavárna, měl by tam být prostor pro nějaké kulturní akce, měla by tam být třeba půjčovna bruslí, protože to navazuje přímo na Stromovku, takže takový podobně zaměřený projekt," řekl Petr Prokop. 

Praha 6 je podle počtu obyvatel třetí největší pražskou městskou částí po Praze 4 a Praze 10. Rozlohou je však největší. Zahrnuje katastrální území Břevnov, Dejvice, Liboc, Ruzyně, Střešovice, Veleslavín, Vokovice, část Bubenče a Hradčan.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu