• Načítám...
>

Praha zahájila stavební práce na Libeňském mostě

  • 27. října 2022,
  • 13:56,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Technická správa komunikací hlavního města Prahy spustila první stavební práce související s rozsáhlou rekonstrukcí Libeňského soumostí. Jedná se o práce na budoucím proplachovacím kanále a havarijní nádrži na Rohanském ostrově u inundačního mostu.

Reklama

Technická správa komunikací hlavního města Prahy spustila první stavební práce související s rozsáhlou rekonstrukcí Libeňského soumostí. Jedná se o práce na budoucím proplachovacím kanále a havarijní nádrži na Rohanském ostrově u inundačního mostu.

"V lednu 2022 jsme podepsali smlouvu se zhotovitelem, což je společnost Metrostav TBR, která zaštiťuje celou přípravu a samotnou rekonstrukci. Bylo to soutěženo formou design - build, což znamená, že nejprve probíhá projektová příprava a poté proběhne samotná rekonstrukce," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Během následujících dvou let budou probíhat přípravné práce. V letech 2024 až 2027 začnou hlavní stavební práce. Opraví se nejcennější oblouky Pavla Janáka. Postaví celé soumostí od Manin po Palmovku v délce 1 200 metrů včetně protipovodňových opatření. Dále dojde k proměně i nejbližšího okolí Libeňského mostu. 

"Samotné práce začaly 1. března, což bylo zahájení té projektové přípravy jako takové, projekční práce stále probíhají, ale již nyní jsme zahájili první stavební práce na první etapě, což bude takzvaný proplachovací kanál a havarijní nádrž, která vzniká nyní na Rohanském ostrově. Tyto práce jsme zahájili předáním staveniště 22. září," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Cílem rekonstrukce je nejen oprava Libeňského mostu přes Vltavu a obloukového inundačního mostu na Rohanském ostrově, ale i kompletní vybudování všech dalších mostních objektů, přilehlých komunikací a nutných přeložek inženýrských sítí v ulici Libeňský most od křižovatky Dělnická – Jankovcova v Praze 7 ke křižovatce Palmovka. Součástí rekonstrukce je také kompletní výměna trakčního vedení a kolejového svršku pro tramvajovou trať v ulici Libeňský most a okolí, kterou bude realizovat Dopravní podnik hl. m. Prahy. Řidiči se tak musí připravit na omezení, která se budou odvíjet vždy podle aktuálních stavebních prací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu