• Načítám...
>

V Chuchle Aréně se jela Velká cena primátora

  • 30. října 2022,
  • 18:42,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Předposlední klusácké závody letošní sezóny ve Velké Chuchli jsou za námi. Na programu bylo celkem devět dostihů, ovšem největším lákadlem byla Velká cena primátora. Tu nakonec vyhrál Ivan Coufal se svým čtyřletým valachem Jerrym.

Reklama

O nevšední zážitek se tady v Chuchle Aréně postaraly opět klusácké závody. Předposlední v této sezóně, které byly navíc ve znamení Velké ceny primátora.

"Dnes je tady hlavním dostihem Velká cena primátora klusácký St. Leger, což je jeden z největších dostihů sezóny pro čtyřleté koně. Je to součást Klasické trojkoruny. Dnes, pokud se to povede, tak kůň českého chovu Jerry má šanci, pokud tento dostih vyhraje, stát se prvním koněm ve čtyřicetileté společné historii všech třech klasických dostihů, který by vlastně vyhrál všechny tři odnože Klasické trojkoruny," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

Což se nakonec stalo a čtyřletý valach Jerry společně s žokejem Ivanem Coufalem dojeli do cíle jako vítězové.

"Bál jsem se té trati - délky, ale už jednou vyhrál, tak se to podařilo konečně také," řekl Ivan Coufal - jezdec.

Délka trati u tohoto utkání byla 2715 metrů. Během odpoledne došlo na celkem devět dostihů. Jako tradičně nechybělo pokračování dílu Zlatého okruhu Cena PRAHY TV a nebo Cena prezidenta. 

"Což je dostih Zlatého okruhu pro absolutní elitu českých klusáků a ta je moc hezky obsazená. Je tam třeba naše nejlepší starší klisna Masada, která se poprvé postaví nejlepším hřebcům a valachům. Dále jsme ještě viděli Velkou cenu dvouletých, což je klasický dostih pro dvouleté koně, pak máme ještě dostih pro francouzské odchovance, to jsou dokonce dva dostihy, takže bych řekla, že dnes mají diváci možnost vidět jeden z nejlépe obsazených klusáckých mítinků sezóny," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

A zcela poslední klusácké dostihy pořádá Český klusácký spolek 17. listopadu. V plánu je především poslední díl Zlatého okruhu Velká cena Sametové revoluce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu