• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého plánuje čtyři nové hry

  • 1. listopadu 2022,
  • 13:02,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Aktuální sezóna bude v Divadle Radka Brzobohatého doslova nabitá premiérami. Diváci se mohou těšit celkem na čtyři nové hry, z nichž jedna bude určená pro děti. První z premiér je naplánována na 16. prosince.

Reklama

Divadlo Radka Brzobohatého vstoupilo do své šesté sezóny pod vedením ředitelky Romany Goščíkové. Sezóna to bude co do počtu premiér velmi úspěšná. Diváci se mohou těšit hned na čtyři nové hry.

"Poprvé se pustíme do pohádky. Poprvé na prknech Divadla Radka Brzobohatého budeme inscenovat naší vlastní muzikálovou pohádku na námět bestselleru knížek pro děti Sandry Dražilové - Zlámalové o čarodějnici Bordelíně, takže to bude taková výpravná pohádka pro děti s dětmi a budeme to dávat o víkendu odpoledne a premiéra proběhne 18. - 19. března," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Další novinkou, kterou divadlo připravuje, je česká premiéra izraelské komedie s pracovním názvem "A je to venku!"

"Kterou k nám zase přinesl Petr Svojtka a bude to režírovat Petr Svojtka a je to komedie "A je to venku!". A do čtveřice všeho dobrého budeme mít na konci sezóny také českou premiéru, takový psycho - thriller pro dva," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Asi nejzásadnější premiérou bude ale hra "Vy nejste žena, pane!", kterou pro Divadlo Radka Brzobohatého napsal Karel Janák.

"Ta hra bude především o tom, co mě poslední dobou trošičku trápí a to je o politické korektnosti, kdy kolem sebe vídáme pořád takové trošku absurdní zprávy o tom, jak někoho vyhodili z práce, že něco řekl, tak tady ho chtějí zakázat a pálit někoho knížky, protože předtím a podobně. Tak jsem si to trošku pospojoval a udělal jsem takovou satiru na to, co se děje. A je to taková komediální cesta od dnešních dnů do takové hodně komediální totality, která využívá tyto korektní věci. Takže si myslím, že se lidé v divadle hodně zasmějí a doufám, že na konci jim trošku zatrne a řeknou si, jestli se jim to také neděje," řekl Karel Janák, autor hry.

Na divadelních prknech se mohou diváci těšit na Ernesto Čekana, Jakuba Slacha, Milana Enčeva nebo například Simonu Postlerovou.

"Já chci jen říci, že se na to velice těším, protože je to v podstatě taková hořká komedie a taková žánrově až absurdita. A tyto polohy mám strašně ráda jako divák, tak i herecky. Takže se moc těším," řekla Simona Postlerová, herečka.

Hra "Vy nejste žena, pane!" bude mít v Divadle Radka Brzobohatého premiéru ještě v letošním roce. Naplánována je na 16. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu