• Načítám...
>

17. listopadu klusáci v Chuchli uzavřou dostihovou sezonu

  • 13. listopadu 2022,
  • 20:54,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Ve čtvrtek se budou na závodišti ve Velké Chuchli opět konat klusácké závody. V letošním roce už naposledy. Návštěvníky čeká hned několik dostihů. Vrcholem bude Velká cena Sametové revoluce.

Reklama

Klusácké dostihy opět ovládnou Chuchle Arénu. Letos už naposledy. Vrchol dostihové sezóny je naplánovaný na čtvrtek 17. listopadu.

"Dostihový den bude mít veliký mezinárodní náboj, protože na tento dostihový den dokonce přijedou jezdci a trenéři z Rakouska a Německa a přivezou s sebou 9 koní do našich dostihů, což skýtá ještě možnost toho mezinárodního měření, takže tento dostihový den bude i tímto zajímavý," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České klusácké asociace..

Hlavní dostih pod názvem Velká cena Sametové revoluce hlavního města Prahy slibuje podívanou na 2 180 metrů dlouhý závod. O 82 tisíc zabojují koně starší tří let. 

"Je výtečně obsazený. Jeden přijede z Rakouska, jeden z Německa a proti němu nastoupí pět našich koní v čele s Percevalem, který vyhrál poslední dva díly Zlatého okruhu a bude patřit mezi favority dostihu, dále je to náš nejlepší francouzský klusák Elixir de Charnie, dva vítězové derby a také nejlepší starší klisna Masada, takže ten hlavní dostih je výtečně obsazený," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České klusácké asociace.,

Návštěvníci se pak ale během odpoledne mohou těšit i na několik dalších dostihů.

"Kromě posledního dílu seriálu Trotteur Francais pro francouzské klusáky jsou zde také další dvě chovatelské zkoušky, jedná se o Zimní cenu tříletých Praha TV, což je, jak název napovídá, zkouška pro klusáky tříleté a také v tomto dostihu uvidíme dva německé koně a proti nim nastoupí zase pět našich výborných koní v čele s klisnou Moriah Boko, která už vyhrála řadu dostihů," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České klusácké asociace..

Během dne se na start dostihu vůbec poprvé podívají také dvouletí klusáci, a to na trati dlouhé 2 180 metrů. Dostihový den začne v půl dvanácté dopoledne a vstup je jako vždy zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu