• Načítám...
>

Divadlo Kalich oslavilo 150. reprízu komedie Pro tebe cokoliv

  • 10. února 2023,
  • 13:47,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Začátek února se v pražském Divadle Kalich nesl ve znamení oslav. Na programu totiž byla 150. repríza oblíbené komedie Pro tebe cokoliv. Hlavní hrdiny představení jsme pro vás vyzpovídali v reportáži.

Reklama

Jana Paulová, Pavel Zedníček, David Suchařípa a další herci oslavili v Divadle Kalich jubilejní 150. reprízu oblíbené komedie Pro tebe cokoliv. Představení se hraje od roku 2016 a podle Jany Paulové, která ve hře ztvárnila hlavní roli, je stále aktuální.

"Je to o pokrytectví a pokrytectví je věčné, pak je to asi také o tom, že ty vtipy pořád aktualizujeme, pořád se snažíme držet v té nejlepší kondici," řekla Jana Paulová - herečka a představitelka hlavní role.

Zápletka původně francouzské hry se točí okolo mladé dívky, která své rodiče nutí, aby se na jeden večer změnili na vegany a zapřisáhlé ochránce planety. Důkaz, že pochází z uvědomělé rodiny, je totiž podle ní jediná možnost, jak se dostat na humanitární misi do Afriky. Hlavní protagonistka hry Jana Paulová má pak k tomuhle příběhu docela blízko.

"Vždy, když hraji ty figury, tak je cedím přes sebe. Moje starší dcera je veganka, žije v Indii, stará se tam o sirotky, o chudé děti, pomáhá tam, takže vím, o čem mluvím. Takže občas si to mohu na tom divadle procedit," řekla Jana Paulová - herečka a představitelka hlavní role.

To letitý kolega a herecký manžel Paulové Pavel Zedníček má k tématu alternativní výživy trochu jiný postoj.

"Já bych sežral i číslo z baráku," řekl Pavel Zedníček - herec.

Na podiu pak komediální tajfun od začátku až do konce doprovází výbuchy smíchu publika, které na konci hereckou skvadru odměňuje potleskem ve stoje. Za tím pravděpodobně stojí především sehraná dvojice Paulová a Zedníček.

"My jsme spolu strávili na těch zájezdech a po republice, co jezdíme, možná více času než se svými nejbližšími. Teď jsme to v podstatě spočítali. Jana to jednu spočítala a bylo to hodně hodin," řekl Pavel Zedníček - herec.

"Víme o sobě všechno jako kámoši i jako herci, jako kolegové a je to krásné, protože vím, že se mohu spolehnout," řekla Jana Paulová - herečka a představitelka hlavní role.

"Je to prima banda. My jsme taková dobrá parta, Já jsem hrozně ráda, protože vždy tam děláme fóry pro sebe na jevišti a to mě baví. Kristián Kašpar je můj spolužák ze střední, takže když jsme začínali a byli jsme ještě v pubertálním věku, tak jsme si furt dělali nějaké naschvály, třeba jsme si do pití dávali sůl a takové malé pranky, tak mě to bavilo," řekla Simona Lewandowská - herečka.

Na jevišti se Jana Paulová a Pavel Zedníček setkávají s Davidem Suchařípou, Ladislavem Hamplem, Pavlou Rychlou Vojáčkovou a dvěma studenty Pražské konzervatoře Simonou Lewandowskou a Kristiánem Kašparem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu