• Načítám...
>

PVK oslaví Světový den vody v Muzeu pražského vodárenství

  • 24. února 2023,
  • 11:49,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Pražské vodovody a kanalizace oslaví Světový den vody tradičně dnem otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství a letos přidají i jednu novinku. Akce proběhne v neděli 19. března od 9 do 17 hodin. Bude se jednat o volnou prohlídku expozice s případným komentářem historiků PVK.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace přichystaly v rámci oslav Světového dne vody pro zájemce prohlídku Muzea pražského vodárenství.

"Na tu akci je omezená kapacita, ty prohlídky vždy začnou v celou hodinu a bude tam možné dostat pouze 50 lidí, proto doporučujeme rezervaci na vybraný termín, ta rezervace bude spuštěna v pondělí 27. února v 9 hodin ráno," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Pražské vodovody a kanalizace.

Muzeum nabízí skutečné skvosty – vodovodní potrubí z antického období, část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. či model čerpacího soustrojí z rukou českého vynálezce Josefa Božka. Zároveň myslí i na současnost, například pro děti jsou připraveny interaktivní hry na moderních dotykových obrazovkách. Pro vozíčkáře je k dispozici „schodolez“, který umožní bezproblémový přístup do expozice, jež je koncipována jako bezbariérová.

"Tam je spousta historických artefaktů, ta prohlídka, pokud bude zájem, bude moci být komentovaná a budou tam naši historici, archiváři, kteří ty lidi provedou celou historií pražského vodárenství. Novinkou, kterou jsme pro letošní rok připravili, je prezentace práce zaměstnanců PVK, ta proběhne na nádvoří Podolské vodárny, také od 9 do 17 hodin a tam je vstup stejně jako do muzea - ale bez registrace," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Pražské vodovody a kanalizace.

Dnem otevřených dveří se PVK také připojují k celopražské akci Den Vltavy, který ve stejný den pořádá zájmová organizace Vševltavský spolek. Den Vltavy si klade za cíl zpřístupnit přilehlé prostory břehů řeky i místa spjatá s vodou nejen v centru metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu