• Načítám...
>

Omezení na Barrandovském mostu začnou už v sobotu

  • 10. května 2023,
  • 8:07,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Druhá fáze oprav pražského Barrandovského mostu začne v pondělí 15. května a potrvá do poloviny srpna. Opravné práce budou probíhat na levé straně mostu ve směru do Braníku a současně také na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. S omezeními ale musí řidiči počítat už od soboty.

Reklama

Už příští pondělí, tedy 15. května, odstartuje druhá etapa rozsáhlých oprav pražského Barrandovského mostu. Ještě v sobotu začnou silničáři na most umisťovat značení. S dopravním omezením tak řidiči budou muset počítat už během tohoto víkendu. 

"Dá se čekat, že již v některých částech dne možná ta večerní nedělní špička bude větší než obvykle, protože bude docházet k přípravě toho dopravního omezení," řekl Jozef Sinčák - generální ředitel Technické správy komunikací.

S dopravním omezením tak budou muset počítat například ti řidiči, kteří se v neděli budou vracet z víkendových pobytů mimo město. Vůbec nejhorší dopravní situaci na mostě ale vedení Prahy odhaduje během prvních 14 dnů, tedy zhruba do konce května, kdy řidiči teprve budou hledat a zvykat si na dočasné alternativní trasy.

"Za mě je doporučení určitě v prvních dnech se vyhnout Barrandovskému mostu v době dopravní špičky, ať už ranní nebo večerní," řekl Jozef Sinčák - generální ředitel Technické správy komunikací.

"Všem doporučuji využívat navigační aplikace, které vám poskytují online aktuální informace o dopravě tak, abyste byli dopředu informováni o tom, jakou objížďku máte zvolit, jak dlouho vám bude trvat cesta," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy

Během rekonstrukce bude uzavřená celá barrandovská rampa, tedy od Barrandova ve směru z ulice K Barrandovu na Jižní spojku. A uzavřeny budou současně také dva jízdní pruhy ve směru od Smíchova. Na mostě ale v každém směru budou otevřené tři provizorní jízdní pruhy, tedy dva průběžné a jeden připojovací. Objízdné trasy povedou po Pražském okruhu.

"Pro tuto opravu bude Pražský okruh k dispozici zdarma, to znamená, že není nutné mít dálniční známku," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Určitou variantou pak bude také pokračovat z Barrandova směrem na Smíchov a na vratné rampě u Lihovaru se otáčet do protisměru.

"Kromě toho bude například otevřený ještě ten sjezd u Písnice, to znamená, že tímto způsobem bude posílena kapacita objízdných tras," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Sjezd na Písnici bude vhodný především pro vzdálenější cíle jako jsou Modřany, Kamýk nebo Chodov. Zároveň ale po sjezdu na Písnici mohou řidiči pokračovat do centra po Libušské ulici. Možností je také dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra po ulicích Brněnská a 5. května. S objížďkami budou řidiči muset počítat do poloviny srpna, kdy by druhá etapa rekonstrukce mostu měla skončit.

"Rekonstruujeme nejdůležitější a nejvytíženější dopravní stavbu v celé České republice. Důvěřuji svému prvnímu náměstkovi, že udělají vše pro to, aby to co nejméně zatížilo Pražany. Ale že je to zatíží, to je bezesporu pravda a s tím musí počítat," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. PrahyBohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

Rekonstrukce Barrandovského mostu odstartovala v loňském roce a práce tehdy probíhaly na jeho jižní části. Opravy mostu jsou rozložené do několika etap a most čekají ještě dvě, a to v letech 2024 a 2025. Celkově by pak rekonstrukce měly Prahu vyjít na 594,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu