• Načítám...
>

Startuje II. etapa oprav Barrandovského mostu

  • 12. května 2023,
  • 11:53,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V pondělí 15. května vyjedou na Barrandovský most stavební stroje a začnou tak hlavní práce druhé etapy rekonstrukce mostu. Řidiče tak čeká výraznější omezení dopravy, a to již od soboty 13. května. Druhá etapa bude totiž daleko náročnější než ta první.

Reklama

V pondělí 15. května vyjedou na Barrandovský most stavební stroje a začnou tak hlavní práce druhé etapy rekonstrukce mostu. Řidiče tak čeká výraznější omezení dopravy, a to již od soboty 13. května. Druhá etapa bude totiž daleko náročnější než ta první.

„Tato druhá etapa je složitější v tom, že rampa z ulice K Barrandovu je až dvojnásobně více zatížena automobily, než byla ta Strakonická. Jednodušší budou ty etapy, které budou následovat na severní části mostu, na té druhé konstrukci a tam nebudeme rekonstruovat žádné rampy. Ale teď v tomto roce právě máme tu rampu z ulice K Barrandovu a ta je velmi vytížena," řekla Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK.

Řidiči by si proto měli svou trasu dopředu plánovat a využívat mobilní aplikace.

„Které dokáží aktuálně reagovat na dopravní situaci, to znamená, že například v době dopravní nehody dokážou najít ideální trasu a dostat řidiče ze stresové situace, kdy budou muset stát v dlouhých kolonách, protože navigace je bude vyvádět," řekla Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK.

Podobně jako v loňském roce budou zároveň připraveny odtahové vozy na klíčových místech, aby v případě nehody nebo poruchy vozidla nedocházelo k ještě větším dopravním komplikacím.

„Jsme domluveni s Policií České republiky, že za jejich asistence budeme odtahovat vozidla, která budou bránit provozu na příjezdových trasách k Barrandovskému mostu nebo přímo na něm," řekla Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK.

Po dobu rekonstrukce budou vyznačeny objízdné trasy, po kterých je možné jezdit bez dálniční známky. Je ale zároveň nutné z dálnice sjet v místě, kde ji objízdná trasa opouští, protože v dalším úseku dálnice už osvobození neplatí.

„Po vyznačené objízdné trase, která vede přes dálnici D0 a nebo po části dálnice D1, tam, kde je vyznačená objížďka, řidiči nemusí mít dálniční známku, to znamená, že tento úsek není zpoplatněn, je to dáno i silničním zákonem a také dohodou mezi námi a Ministerstvem dopravy, potažmo Ředitelstvím silnic a dálnic," řekla Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK.

Na Barrandovském mostě bude během oprav doprava vedena ve třech provizorních jízdních pruzích v každém směru. Tři pruhy směrem na Smíchov a tři pruhy směrem na Braník. Jeden jízdní pruh ve směru Jižní spojka bude převeden do protisměru. Předpoklad této fáze oprav a uzavírek je do konce srpna tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu