• Načítám...
>

Začala druhá fáze oprav Barrandovského mostu

  • 15. května 2023,
  • 10:31,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Za deštivého pondělního rána začala druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu, která v následujících měsících výrazně omezí dopravu v hlavním městě. Řidiči budou muset počítat s objízdnou trasou, svou cestu ideálně dopředu plánovat nebo využívat mobilní aplikace, které je z opravovaného úseku vyvedou. Stejně jako v první fázi se počítá i s případnými bezplatnými odtahy během nehod nebo poruchy vozidla. Největší opravy by měly trvat do konce srpna tohoto roku a během následujících měsíců se počítá s dopravními komplikacemi. První den spuštění ostré fáze oprav ale byli řidiči ukáznění.

Reklama

A je to tady! Velký strašák mnohých řidičů v podobě druhé fáze opravných prací na Barrandovském mostě začal. Řidiče čeká v následujících měsících výrazné omezení v dopravě, kdy musí jet po objízdné trase a svou cestu dopředu mnohem lépe plánovat. V první den zahájení stavebních prací ale byli řidiči vesměs ukáznění a žádné větší dopravní komplikace zatím nenastaly. I když kolony se samozřejmě tvořily. 

"Je to samozřejmě plné, místy jsou to skutečně ty čtyřky, že se to přibržďuje, zastavuje a rozjíždí, ale co zatím funguje perfektně je solidarita řidičů, není tam žádný pokus o natlačení se někam, někoho předjet, všichni trpělivě pracují na tom posunu a snažili se o průjezd sanitky, který byl perfektní," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hlavního města Prahy.

Zahájení ostré fáze oprav přitom do karet nehrálo ani počasí, kdy od rána v Praze pršelo. Řidiči ale jako by počítali se všemi možnými scénáři a i na to se připravili.

"Vždy je to pro dopravu v Praze největší zátěžová zkouška, to jsme si bohužel nevybrali, ale musím říci, že i přes to ten provoz v Praze se hýbe, není to tak, že by nastala nějaká dopravní apokalypsa a je to samozřejmě i díky ohleduplnosti a opatrnosti řidičů. Tak já doufám, že nám to takto vydrží a že to společně zvládneme, stejně jako minulý rok," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hlavního města Prahy.

Co se stavebních prací na mostě týče, tak silničáři začali napřed s frézováním vozovky a potom budou následovat demoliční práce.

"To znamená řezaní, bourání říms jako takové, potřeba se co nejrychleji dostat na nosnou konstrukci mostu tak, abychom mohli udělat vyrovnávací vrstvu z UHPC betonu, pak budou následovat izolace, římsy, vozovkové souvrství, svodidla, zábradlí, budeme také měnit mostní dilatační závěry a ložiska," řekl Josef Richtr - náměstek generálního ředitele TSK.

Během oprav bude kompletně uzavřena ulice K Barrandovu. Objízdné trasy povedou přes Pražský okruh, řidiči tak nesjedou do ulice K Barrandovu, ale pojedou dále na Strakonickou nebo na Písnici, případně na ulici 5. května. Pokud práce půjdou dle předpokladu, tak by tato fáze oprav mohla skončit do konce srpna tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu