• Načítám...
>

Muzikál Biograf lásky má svou knižní podobu

  • 11. června 2023,
  • 23:50,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Muzikál inspirovaný písněmi Hany Zagorové Biograf lásky už od září 2023 vyprodává sál Divadla Kalich. Představení se stalo jedním z nejoblíbenějších, protože přináší dojetí i smích a diváci tak tleskají téměř po každé písni. Nově se tento příběh překlopil i do knižní podoby. Jediným rozdílem mezi divadelní hrou a psaným románem je košatost příběhu a detailní popisy postav.

Reklama

Muzikál plný hitů devítinásobné české slavice Hany Zagorové se dočkal knižní podoby. Příběh divácky nejoblíbenějšího představení Biograf lásky Divadla Kalich je na pultech knihkupectví.

"První byl scénář k divadlu a když jsem potom viděla tyto zkoušky v divadle a viděla jsem, jak krásně vzniká ten nový tvar z těch mých napsaných písmenek, tak jsem si říkala, že by byla možná škoda, aby to zůstalo jen v rámci divadla, které má určitý omezený prostor. Představení nemůže být nekonečně dlouhé, ale že by se diváci možná rádi dozvěděli o těch osobách ještě něco více a k tomu ideálně slouží knížka, takže na základě toho scénáře vznikla knížka, není to překlopený scénář, je to opravdu příběh, který trošku vrací čtenáře do minulosti, aby se dozvěděl, jak se ty tři hlavní hrdinky seznámí, jak se skamarádily, proč jsou takové kamarádky, co všechno je v životě potkalo a možná i to, co je jednou potká," řekla Uljana Donátová - autorka knihy a scénáře Biograf lásky.

"Děj se točí kolem tří kamarádek, každá je trošku jiná a spojuje je jedna kavárna, ve které se pravidelně potkávají a každá z nich má nějakou svou bolístku ve svém milostném životě a my sledujeme ty jejich příběhy a každá z nich k té lásce trošku přistupuje jinak, trošku si hledá svou cestu, na konci to do sebe vše zapadne, ale sledujeme tři různé cesty tří různých ženských, které spojuje velké přátelství," řekl Jan Kříž - režisér muzikálu Biograf Láska.

Po jednom z představení přímo na jevišti pomohly autorce knihu pokřtít herečky ztvárňující hlavní protagonistky příběhu. 

"Odkaz Hanky Zagorové je snový. To, že vybudovala neuvěřitelnou kariéru a obrovské množství kvalitních písní, které jsou podle mě nesmrtelné, když jsme měli možnost je tady během zkoušení rozkrýt, tak to je opravdu poklad. A je čest a radost se s nimi moci setkávat na jevišti, s těmi melodiemi a s těmi nádhernými texty," řekla Kateřina Bohatová - herečka.

"Během Maluj zase obrázky mají lidé tendenci v těch refrénech tleskat do rytmu, ale mě zaskočilo, že mě to zaskočilo, protože je pravda, že to k těm koncertům Hanky patřilo a že logicky to s těmi lidmi rezonuje a nějak jim to evokuje tyto momenty, takže bych řekl, že tam dochází k nějakému hudebnímu spojení s diváky a nám tato chvíle dělá radost," řekl Jan Kříž - režisér muzikálu Biograf Láska.

Pokud jste divadelní představení Biograf láska v Divadle Kalich ještě neviděli, ale chtěli byste, počítejte s tím, že vstupenky musíte koupit s opravdu velkým předstihem. Zatím úplně každé představení bylo vyprodané. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu