• Načítám...
>

Praha přidá finance do zvýšení bezpečnosti dopravy

  • 13. června 2023,
  • 10:37,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pražští radní schválili navýšení finančních prostředků do zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Celkem se jedná o více než 97 milionů korun pro letošní rok. Připraveno je přes 140 investičních akcí, mezi které patří nejrůznější úpravy silnic, rekonstrukce křižovatek, zpomalovací prahy, osvětlení přechodů pro chodce nebo zlepšení cykloinfrastruktury. Finanční prostředky jsou určené na samostatné investiční projekty v rámci takzvaných Akcí pro BESIP.

Reklama

Dopravní provoz v hlavním městě by mohl být zase o něco bezpečnější. Pražští radní totiž schválili navýšení finančních prostředků do zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Celkem půjde o více než 97 milionů korun pro letošní rok.

„Ve vybraných ulicích vzniknou například další zpomalovací prahy nebo středové ostrůvky na přechodech, upravovat se budou křižovatky, přisvětlovat se budou přechody pro chodce. Výběr jednotlivých lokalit vychází z požadavků městských částí,“ vyjmenovává 1. náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib (Piráti).

Požadavky následně vyhodnotil odbor dopravy pražského magistrátu společně s pracovní skupinou BESIP. Realizaci stavebních akcí má pak na starost Technická správa komunikací hlavního města Prahy.

„Cílem je snížit počet dopravních nehod, zejména těch fatálních, které mají například v důsledku újmu na lidském životě. Celkem jde o 140 investičních akcí,“ vysvětluje Zdeněk Hřib (Piráti), 1. náměstek primátora pro oblast dopravy. 

Konkrétně jsou mezi většími například rekonstrukce Koněvovy ulice, rekonstrukce ulice Na Florenci, rekonstrukce Bubenského nábřeží, 1. etapa revitalizace Karlova náměstí, revitalizace Vítězného náměstí, pěší cesta podél tratě oblasti Zlíchova, revitalizace Elsnicova náměstí, drážní promenáda či dílčí opatření v rámci rekonstrukce mostů Barrandovského, Libeňského a Hlávkova. Doprovodná dopravní opatření se připravují například i v ulici v Holešovičkách a u rampy Vychovatelna. Rozvíjet se budou také dětská dopravní hřiště. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu