• Načítám...
>

PVK podpořily dobročinné aktivity svých kolegů

  • 14. června 2023,
  • 9:32,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pražské vodovody a kanalizace společně s Nadačním fondem Veolia opět rozdělovaly finanční prostředky v rámci 16. ročníku MiNiGRANTŮ. V letošním ročníku získalo 30 zaměstnanců PVK na své projekty částku 850 tisíc korun. Čtrnáct kolegů ze společnosti Česká voda - Memsep pak obdrželo 480 tisíc korun. Finanční prostředky zamíří na podporu pěstounské péče, vozíčkářům, pro centrum handicapovaných lyžařů, na letní sportovní tábor, na linku bezpečí pro zrakově a sluchově postižené či na vybavení ložnice pro chráněné bydlení.

Reklama

MiNiGRANTY - to je unikátní projekt Pražských vodovodů a kanalizací a Nadačního fondu Veolia, který má za cíl motivovat zaměstnance a rozvíjet projekty orientované na sociální oblast, volnočasové a výchovné aktivity, podporovat komunitní život, sport, kulturu nebo ochranu životního prostředí. 

"Program MiNiGRANTY organizuje nás Nadační fond Veolia už 16. rokem a šanci v něm mají všichni zaměstnanci společnosti skupiny Veolia v České republice, mohou požádat o příspěvek do výše 50 tisíc korun na nějaký projekt, na kterém se oni sami ve volném čase podílejí jako dobrovolníci," řekla Vendula Valentová - ředitelka Nadačního fondu Veolia.

Rozmanitosti se meze nekladou, podmínkou ale je, aby šlo o veřejně prospěšný projekt.

"Tady v Praze máme nejvíce kolegů, kteří se zaměřují na pomoc nějakým ohroženým nebo znevýhodněným skupinám obyvatel, ať už to jsou lidé s mentálními hendikepy, s fyzickými hendikepy a nebo třeba děti ze sociálně slabších rodin," řekla Vendula Valentová - ředitelka Nadačního fondu Veolia.

Dvacet tisíc korun z MiNiGRANTŮ získalo například skautské středisko Hiawatha Praha. Grant získalo i v loňském roce, který využilo na rozvoj elektrocentrály a pořízení čerpadla ve svém tábořišti v Proseči na Pardubicku, díky čemuž mohou být soběstační v odběru užitkové vody. Letos mají zase jiné plány.

"V letošním roce chceme na tábořišti vybudovat stálé sprchy včetně ohřevného systému, abychom splňovali všechny hygienické požadavky, které jsou na provozování nejen skautských táborů, ale všech dětských táborů kladeny ze strany státu," řekl Lukáš Karlíček - vedoucí skautského střediska.

Letos bylo podáno o 72 žádostí více než v loňském roce a schváleno bylo také o 34 projektů více. Nadační fond Veolia v rámci celé skupiny Veolia letos přispěl na 178 projektů částkou 5 811 200 korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu