• Načítám...
>

Praha má v provozu novou biometanovou stanici

  • 19. června 2023,
  • 8:51,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Praha má novou biometanovou stanici. Nachází se v areálu čističky odpadních vod v Praze - Bubenči a zvládne přeměnit bioplyn z kalu na čistý biometan, který se posléze vtlačí do plynárenské sítě. Ambicí je, aby takto získaný zdroj posloužil například jako pohon pro dopravní prostředky, které využívají městské společnosti, tedy například autobusy, popelářské vozy a další. Cílem je snížit uhlíkovou stopu a plnit klimatický plán, ale zároveň chce Praha být co nejvíce soběstačná v získávání a zpracování těchto zdrojů. Výstavbu biostanice financovalo ze svého rozpočtu hlavní město Praha.

Reklama

V areálu čističky odpadních vod v Praze - Bubenči zahájila svůj provoz nová biometanová stanice, která dokáže přeměnit bioplyn z vyhnívacích nádrží na vyčištěný biometan, který se následně vtlačuje do plynárenské sítě a městské společnosti ho pak mohou využít jako pohon pro své dopravní prostředky.

"Je to unikátní obnovitelný zdroj, který nám výrazně snižuje závislost na fosilních palivech, to znamená na jakémkoliv jiném plynu, děláme si ho sami, děláme si ho z toho, co na čistírnu doteče a významně tím snižujeme uhlíkovou stopu," řekl Pavel Válek - předseda představenstva PVS.

Biostanice má v podstatě dva hlavní účely - jednak vyčistit kalový plyn a zároveň v něm zvýšit podíl metanu.

"Na začátku má ten kalový plyn zhruba 60 procent podílu metanu a my ho musíme zvýšit na 99 procent. Co se týče objemu, tak ročně tady budeme zpracovávat 1 200 000 kubíků toho kalového plynu, s tím, že to zhruba odpovídá přes energetický obsah výrobě 1 300 000 litrů benzinu," řekl Petr Mrkos - ředitel Pražských vodovodů a kanalizací.

Výstavbu financovalo hlavní město Praha. Projekt vyšel na necelých šedesát milionů korun a realizace zabrala zhruba třináct měsíců.

"Tato biostanice má tu výhodu, že je vlastně stavebnicí, takže my k ní můžeme do budoucna rozšiřovat další moduly tak, že skutečně můžeme ten dnešní objem až zdesetinásobit," řekl Michal Hroza (TOP 09) - radní hl. m. Prahy.

To by pak znamenalo, že by většina vozů používaných pražskými společnostmi mohla být používána pouze na této bázi a jejich provoz by tak byl čistě bezemisní, čímž by se mohla zase o něco snížit uhlíková stopa v hlavním městě. V Česku zároveň vznikají další podobné stanice tohoto typu. V Chrástu na Plzeňsku je od loňska v provozu biostanice, která ale pro změnu zpracovává gastroodpad. 

"Stejná akce by měla vzniknout, abychom mohli zpracovávat gastroodpad, čili čištění toho bioplynu na ten biometan a následné zpracovávání toho gastroodpadu, takže já už jsem tady říkala a s pány se domlouvala, že by bylo fajn, kdyby ty své zkušenosti a znalosti přenesli do naší městské společnosti Pražské služby a mohli by následně rychleji třeba udělat toto čistění na biomethan a posléze zpracování gastroodpadu," řekla Jana Komrsková (Piráti) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Praha si od zprovoznění nové biometanové stanice slibuje hlavně to, že bude moci zase o něco více energie čerpat z obnovitelných zdrojů. Město tím zároveň naplňuje stanovený klimatický plán a jde také o první větší krok, aby Praha byla ve spotřebě energií soběstačnější a bezpečnější.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu