• Načítám...
>

V Újezdě oslavili Dětský den s vrtulníkem a člunem

  • 24. června 2023,
  • 11:46,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha - Újezd oslavili den dětí. Sice trochu opožděně, ale za to ve velkém stylu. Na děti čekala celá řada atrakcí. Mohly si zaskákat v nafukovacím hradě a na trampolíně, zastřílet si z vodních pistolí nebo se seznámit s prací policie včetně ukázky výcviku policejních koní. Mezi největší lákadla ale jednoznačně patřila jízda na motorovém člunu nebo přílet a odlet policejního vrtulníku. Dětského dne se také účastnily děti z Dětského domova v Kašperských Horách, které městská část Praha - Újezd na tuto akci pozvala.

Reklama

Městská část Praha - Újezd připravila v rámci Dětského dne pro děti bohatý program, při kterém se mohly pořádně vyřádit. Akce se konala už tradičně v okolí místní hasičské zbrojnice.

"Dnešní oslavu Dne dětí jsme pojali trošičku sportovně a bezpečnostně. Máme tady Policii České republiky, jsou tady hasiči a samozřejmě je tady i městská policie. Za námi jsou vodní záchranáři a máme tady jízdní policii na koni," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Vedle zábavy všeho druhu se děti mohly také dozvědět něco zajímavého a vzdělat se například v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

"Je tady městská policie a Policie České republiky, která má tady stánek a víceméně se zabývá tou bezpečnostní silničního provozu, jak se děti mají chovat na vozovce," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Den dětí se zároveň konal v indiánském stylu, čemuž byly uzpůsobeny nejrůznější hry a soutěže. Na děti pak také čekal nafukovací hrad, trampolína, mohly si zastřílet z vodních pistolí, nechat si něco pěkného namalovat na obličej, případně si zkusit, jak by jim slušelo jejich první tetování, které ale v případě potřeby mohly pak snadno umýt. Mezi největší lákadla ale určitě patřila jízda na motorovém člunu nebo přílet a následný odlet policejního vrtulníku.

Akce se také zúčastnily děti z Dětského domova v Kašperských Horách, které pozvali hasiči z městské části Praha - Újezd.

"Oni nás podporují dlouhodobě, náš Dětský domov Kašperské Hory, odkud jsme přijeli, ze Šumavy, takže nás pozvali a my jsme přijali pozvání a jsme tady. Vzali jsme s sebou 7 dětí, abychom se vešli do jednoho auta. Užili si to hrozně moc, zúčastnili se spoustu soutěží, vyhráli i nějaké odměny a těšíme se, že si to tady užijeme až do večera a přespíme tady do zítra a budeme si to užívat i nadále," řekla Petra Divišová - ředitelka Dětského domova Kašperské Hory.

Dětský den se v městské části Praha - Újezd opět nad míru vydařil. Parné dny navíc vystřídala sice zamračená obloha, ta ale naštěstí místo deště připravila snížení teplot na únosnou mez, takže si akci mohl každý jak se patří užít. A v Újezdě se už určitě těší, až si tuto akci za rok opět zopakují.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu