• Načítám...
>

Divadlo Na Maninách představilo mladé talenty

  • 25. června 2023,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Divadlo Na Maninách uspořádalo herecké kurzy pro děti. Téměř dvě desítky mladých talentů se pak postavily na jeviště a odehrály společné představení. V kurzech plánuje divadlo po prázdninách pokračovat.

Reklama

Od března probíhal v Divadle Na Maninách herecký kurz pro děti od šesti do osmnácti let. Zakončený byl poslední červnovou neděli společným vystoupením.

"Měli jsme tady strašně šikovné děti, zkoušeli jsme každé pondělí přibližně 3 hodiny, takže to nebylo zase tak časté, nicméně děti byly neskutečně šikovné a zkoušeli jsme představení, které se jmenuje Pohádkový koktejl nebo já jsem to nazvala Pohádkový koktejl, protože to byly písně z různých filmových muzikálů, pohádek, seriálů a děti byly neskutečně nadšené, neskutečně je to bavilo a neskutečně šikovné, myslím, že i rodiče si to užili naplno. Takové nadšení, se kterým to děti dělaly, to jsem si nepředstavovala, že to vůbec bude takovéto, opravdu do toho šly jako dospělí profíci naplno a přesně věděly, kdy si mají co obléct, kdy si mají vzít jakou rekvizitu a byly opravdu skvělé, jsem nadšená," řekla Petra Slaninová, lektorka.

"Já jsem přišla do muzikálového studia na konci května, kdy jsem si předpřipravila nějakou choreografii a čekala jsem, jak šikovné ty děti budou, protože to rozpětí je celkem velké, jsou tam děti od 7 do 16 let a říkala jsem si, jak to zvládneme dát dohromady, aby se ty starší nenudily a ty mladší, aby tu choreografii nějakým způsobem zvládly, ale strašně mě překvapily, protože byly skvělé hned na první té lekci, co jsme měli, chytaly to plně krásně a já jsem pak naopak ztěžovala tu choreografii, protože jsem viděla, že jsou schopné a že to zvládnou, takže se s nimi dalo pracovat úplně skvěle," řekla Jana Štěpánková, choreografka.

Divadlo plánuje v kurzech pokračovat také po skončení prázdnin.

"Od září začínají kurzy, je to v rozmezí od 6 do 18 let, na všechny děti se moc těšíme a věřím tomu, že jim zpestříme krásný čas. Nejen, že se něco naučí, ale i se pobaví, takže se moc těšíme na Divadle Na Maninách. Ještě přesně nevíme, jestli to budou pondělky nebo úterky," řekla Kateřina Dušková, ředitelka Divadla Na Maninách.

Zájemci se mohou hlásit již v těchto dnech. Veškeré podrobnosti jsou zveřejněné na sociálních sítích a webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu