• Načítám...
>

V neděli se ve Velké Chuchli představí klusácká elita

  • 27. června 2023,
  • 14:33,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Letošní klusácká sezona bude tuto neděli ve Velké Chuchli pokračovat už svým sedmým dostihovým dnem. Začátek prvního dostihu je naplánován na 14. hodinu a celkem se mohou návštěvníci těšit na sedm dostihů. I tentokrát půjde o programově pestrý a nabitý dostih s hned čtyřmi vrcholy. Vstup na klusácké dostihy je navíc tentokrát zcela zdarma.

Reklama

Závodiště ve Velké Chuchli bude tuto neděli hostit už sedmý letošní klusácký dostih. Diváci se mohou tentokrát těšit na sedm dostihů, kdy ten první odstartuje od 14 hodin a vrcholné dostihy pak budou hned čtyři, první z nich vypukne hodinu na to Cenou Českého klusáckého spolku - Letní cenou tříletých. 

"Což je v podstatě přípravný dostih na zářijový klasický dostih a ve startovní listině najdeme 7 jmen a v podstatě je tento dostih velmi podobný nedávné klasické Jarní ceně tříletých. Dva z koní, kteří ovládli Jarní cenu tříletých, jsou svěřenci trenéra Mykoly Volfa, Time Break OV a Best Of Joker, budou opět patřit favoritům tohoto významného dostihu," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

O půl hodiny později bude pozornost upřena na čtyřletý ročník. Už za dva měsíce se totiž poběží absolutní vrchol sezony České klusácké derby.

"První generálkou na tento dostih je Cena moravskoslezského klusáckého spolku Letní cena čtyřletých, čili tento přípravný dostih vybojuje 7 koní v čele s výbornou klisnou Moriah Boko, vítězkou devíti dostihů, takže ta bude favoritkou Letní ceny čtyřletých," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Diváci se také mohou těšit na pokračování seriálu Zlatého okruhu, což je celoroční akce pro absolutní tuzemskou elitu.

"Tento dostih se jmenuje Cena Tylhera a odběhne se na ne tak obvyklé distanci 2 715 metrů. V šestihlavém poli máme zase velkého favorita a tím je skvělý Pamino, letos neporažený kůň, který ve své kariéře vyhrál 25 dostihů," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Blok významných dostihů zahrnuje i pokračování seriálu pro francouzské klusáky, kam spadá i Velká cena televize PRAHA TV.

"A tento dostih je velice zajímavý i tím, že na rozdíl od těch předchozích dostihů se jedná o dostih při startu z met, čili ti koně, kteří ve své kariéře vydělali více peněz, budou svým kolegům poskytovat na startu výhodu 40 - 22 metrů," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Určitě je tedy na co se těšit. Vstup na dostihy je tentokrát zcela zdarma. Tak nezapomeňte, tuto neděli na závodišti ve Velké Chuchli na klusácích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu