• Načítám...
>

Pražany čeká několik výluk v MHD

  • 21. července 2023,
  • 14:56,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

I tentokrát vás, Pražany i návštěvníky metropole, chceme informovat o výlukách a omezeních, která hlavní město v hromadné dopravě během letních prázdnin čekají. Tak se na ně pojďme podívat. Bližší informace třeba i o zavedených náhradních spojích najdou cestující na webových stránkách a sociálních sítích Dopravního podniku hlavního města Prahy. 

Reklama

I letos se v průběhu letních prázdnin cestující pražskou městskou hromadnou dopravou musí připravit na řadu výluk a omezení. Ty v letních měsících souvisí nejčastěji s pracemi dopravního podniku. Cestující tak musí počítat s výlukami třeba na tramvajových tratích.

"Probíhají denní výluky na evropské ulici mezi Červeným vrchem a Divokou Šárkou. Tam je to z důvodu výstavby trolejbusové tratě na letiště, takže na ty montáže je potřeba vypínat tramvajové, trolejové vedení," řekl Jan Šurovský - technický ředitel pražského Dopravního podniku.

V důsledku výstavby železniční tratě na Výstaviště pak bude výluka také na tramvajové trati v ulici Dukelských hrdinů.

"Linka 17 bude rozdělena, že část spojů bude končit ve smyčce Špejchar, že tam pojede ze Strossmayerova náměstí na Špejchar, bude mít číslo 27 a ta druhá polovina bude objíždět okolo Tržnice přes Ortenovo náměstí na Nádraží Holešovice a pojede Trojskou nahoru k Vozovně Kobylisy, na linku 12 to mít vliv nebude a linka 6 v úseku Strossmayerovo náměstí - Dělnická pojede okolo Pražské tržnice," řekl Jan Šurovský - technický ředitel pražského Dopravního podniku.

Výluky se pak nevyhnou ani pražskému metru. Ta nejbližší plánovaná se dotkne červené linky C.

"Očekáváme, že 29. července proběhne jenom v sobotu jednodenní výluka stropní deska Florenc, to znamená, že standardně s linkami XC, linkou 36, ale změnou bude, že to nebude v neděli. Pouze v sobotu," řekl Jan Šurovský - technický ředitel pražského Dopravního podniku.

Bližší informace o výlukách a zavedených náhradních spojích pak cestující najdou na webových stránkách a sociálních sítích Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu