• Načítám...
>

Provoz v ulici K Žižkovu zpomalí práce na silnici

  • 23. července 2023,
  • 9:53,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V rámci oprav bude provedena výměna celé konstrukce vozovky včetně úpravy autobusové zastávky. V lokálních úsecích dojde k vyrovnání, případně výměně obrub. Po opravě vpustí a kanalizačních přípojek a následné pokládce obrusné vrstvy bude provedena výšková úprava kanalizačních šachet a v celém úseku budou rektifikovány povrchové znaky inženýrských sítí. Práce budou rozděleny do dvou etap. První odstartovala 18. července a kompletní dokončení prací je naplánováno na 26. října, kdy bude kompletně opravena komunikace a upravena autobusová zastávka.

Reklama

Komunikaci v ulici K Žižkovu v městské části Praha 9 čeká rozsáhlá a dlouhodobější částečná dopravní uzavírka. Týkat se bude úseku od Spojovací až po světelnou křižovatku, která je před vjezdem do areálu Pražských služeb. 

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Zde se bude jednat o kompletní výměnu povrchu. Budou se upravovat i obruby, znaky inženýrských sítí a kompletní odvodnění komunikace. Doprava zde bude vedena v tomto úseku v režimu 1+1.“

To znamená, že vždy bude ubrána pouze část komunikace, kdy práce budou rozděleny celkem do dvou etap.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „První etapa bude ve směru od křižovatky s ulicí Spojovací směrem k areálu Pražských služeb, dále se potom přesuneme na druhou polovinu a poslední etapa, poslední práce budou v té křižovatce s ulicí Spojovací.“

První etapa začala 18. července a bude rozdělena na podetapy z důvodu zachování pravého odbočení z ulice Spojovací do ulice K Žižkovu. V navazující etapě budou stavební práce přesunuty do opačného směru, tedy směrem nahoru ke křižovatce s ulicí Spojovací. Zde práce začnou až od 11. září z důvodu uklidnění dopravy a plynulého návratu do práce po letních prázdninách. Práce by měly být ukončeny 26. října 2023. Pokud jde o míru zdržení během oprav, tak počítejte se střední mírou komplikace, zejména v dopravní špičce půjde o zdržení v rozsahu deseti až třiceti minut. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu