• Načítám...
>

V Zoo Praha otevřeli novou ptačí voliéru

  • 23. července 2023,
  • 13:08,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

V sobotu 22. července se v Zoo Praha konalo slavnostní otevření voliéry u pavilonu Sečuán. Nově vybudovaná expozice umožní vzácným ptákům himalájského podhůří obydlet i venkovní prostory. Spolu s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem a kurátorem ptáků Antonínem Vaidlem se akce účastnila i náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Komrsková a oblíbená kladenská kapela Zrní.

Reklama

U pavilonu Sečuán v pražské zoologické otevřeli novou ptačí voliéru. Nově vybudovaná expozice tak umožňuje vzácným ptákům himalájského podhůří obydlet i venkovní prostory.

"Představujeme ptáky čínské provincie Sečuán, což jsou jednak pěvci, z nichž mnozí jsou ohroženi právě obchodem se zpěvnými ptáky, se kterými se v Asii kupčí kvůli jejich zpěvu. Já bych zmínil aspoň jeden z těch druhů, které tu představujeme, z těch pěvců, a to je sojkovec rezavouchý, což je takový pěvec, který možná na první pohled nezaujme, ale pro nás je strašně důležitý, protože jsme jediná zoo na světě, která je schopna ho odchovávat a vlastně může zaručit pokračování jeho existence v případě, že by v přírodě nepřežil," řekl Miroslav Bobek, ředitel, Zoo Praha.

Součástí akce byla i ukázka čínských bojových tanců, čajový obřad pod vedením čajového mistra a zazpívali i patroni nové voliéry kladenská kapela Zrní.

"Já jsem moc ráda, když mohu být u toho, aby naše zoologická zahrada měla další příležitost nalákat nové i stávající návštěvníky a rozvíjet zoologickou zahradu, takže každý takový menší či větší počin já vítám a jsem za něj ráda a samozřejmě všem pracovníkům i panu řediteli děkuji," řekla Jana Komrsková (Pirátská strana), náměstkyně primátora, Magistrát hl. m. Prahy.

"Doufám, že se ta voliéra návštěvníkům bude líbit, samozřejmě to není ta největší z našich staveb, ale myslím, že tady ten prostor u nástupní stanice lanovky docela hezky doplňuje," řekl Miroslav Bobek, ředitel, Zoo Praha.

Další pěvci obývající novou expozici jsou argusi okatí, kteří jsou příbuzní bažantům a dostali své jméno podle boha Arguse.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu