• Načítám...
>

Klusácké dostihy hlásí velký jezdecký návrat!

  • 1. srpna 2023,
  • 13:57,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Letošní dostihová klusácká sezona bude pokračovat tuto neděli 6. srpna na dostihovém závodišti v Praze Velké Chuchli. Jde už v pořadí o desátý mítink letošní sezony. I tentokrát je pro diváky, kteří mají možnost závody sledovat zcela zdarma, připravený velice zajímavý program. Poběží se celkem šest dostihů, přičemž hned tři jsou vrcholné a rozhodně se je vyplatí sledovat. Organizátoři si navíc pro diváky připravili jedno překvapení, jedná se totiž o velkolepý návrat. Který? To se už dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Na závodišti ve Velké Chuchli bude tuto neděli 6. srpna o zábavu, adrenalin a soutěživého ducha velmi dobře postaráno. Poběží se tam totiž už desátý den letošní dostihové klusácké sezony. A i tentokrát je na co se těšit. 

"Už za měsíc bude v Praze odběhnuto klusácké derby, což je vlastně nejvýznamnější dostih sezóny Dostih pro čtyřleté koně a právě tuto neděli uvidíme první generálku na derby," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

V přípravné ceně se sice objeví pouze tři koně, ale na startu jsou momentálně dva nejlepší koně ročníku, a to Moriah Boko se svým stálým jezdcem Pavlem Vávrou a potom její tréninkový kolega Jumbo, kterého povede jeho majitel Zdeněk Škobis, který se po roce a půl vrací do dostihové sulky, což pro diváky představuje jednoznačný tahák, protože u Zdeňka Škobise totiž dost často platí, že co start, to výhra. 

"On je náš jeden z nejúspěšnějších jezdců, majitelů, trenérů a dá se předpokládat, že už se mu po tom ježdění v té dostihové sulce stýskalo, takže po roce a půl se nám vrací do sulky, což jsme samozřejmě rádi," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Hlavní dostih se poběží v půl čtvrté. Na programu jsou ale i další zajímavé dostihy.

"A to je Cena EquiTV, což je druhý letošní dostih pro dvouleté klusáky, to je nejmladší dostihový ročník a minulý týden se na dráze v Bravanticích uskutečnil vůbec první dostih pro dvouleté koně, který vyhrála Västerbo s jezdcem Klaubenschalkem a druhá byla J´eso s Jiřím Svobodou a tito dva koně se znovu tohoto dostihu zúčastní," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

A bezesporu dalším atraktivním dostihem bude i Cena televize PRAHA TV.

"Což je dostih pro absolutní elitu. Máme tam celkem 5 koní na startce, první tři koně poběží ze základu 2180 metrů, a to je třeba nejlepší starší klisna Masada, potom vítěz několika dostihů Zlatého okruhu Perceval a z druhé mety odstartují dva vítězové derby stáje Viktorie, a to Pamino se svým trenérem Zdeňkem Vávrou a Kane Fortuna, kterého povede jeho majitel Zdeněk Škobis," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Dostihový program začne ve Velké Chuchli v neděli od 14 hodin a nabídne celkem šest závodů, z toho tři vrcholné. Tak neváhejte dorazit, vstupné je navíc tradičně zdarma. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu