• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli se trénovalo na derby

  • 7. srpna 2023,
  • 8:40,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Letošní dostihová klusácká sezona na dostihovém závodišti v Praze Velké Chuchli je v plném proudu. I tentokrát byl pro diváky připravený velice zajímavý program. Běželo se celkem šest dostihů, přičemž hned tři byly ty vrcholné. Jak to dopadlo se dozvíte v reportáži.

Reklama

Na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli bylo veselo. Konala se tu totiž přípravná cena na derby, což je vlastně taková zkouška pro mladé koně. Dostihů se běželo celkem šest a z toho byly tři vrcholné. Ten hlavní se běžel v půl čtvrté a účastnili se ho pouze 3 koně. Vítězem se stal očekávaný favorit, tím byl kůň Jumbo z tréninkového úseku Zdeňka Vávry a vedl ho jeho majitel Zdeněk Škobis, u kterého platí pravidlo, že co závod, to výhra.

"Chtěl jsem tlačit na tempo, což se mi povedlo a na konci jsem si chtěl něco vyzkoušet. Bylo to poměrně jednoduché," řekl Zdeněk Škobis, kůň Jumbo.

"V tomto dostihu kůň, který vyhrál a pak i ti koně, kteří byli po něm další, si budou moci vybírat startovní čísla do toho derby právě v tom pořadí, v jakém dnes doběhli a ono i to startovní číslo může mít nějaký vliv, takže ten, kdo dnes dopadl dobře, tak má tu výhodu, že si může to místo vybrat. To je výhoda pro ty tři koně, kteří se zúčastnili dnes, oproti těm, kteří se zúčastní až toho samotného derby," řekla Zuzana Johanovská, dostihová komisařka.

A bezesporu dalším atraktivním dostihem byla i Cena televize PRAHA TV, kde zvítězila Klára Jelínková s koněm Masada.

"Kladné pocity. Povedl se jí dostih, jaký ona umí odstartovat a ze špice to umí. Ti koně jí tlačí zezadu a ona je bojovník," řekla Klára Jelínková, kůň Masada 7.

"Hraje při závodě roli počasí?"

"Ani ne, ona umí na každém povrchu, takže pokud vyloženě nepršelo, tak to bylo v pohodě," řekla Klára Jelínková, kůň Masada 7.

Už zhruba za necelý měsíc bude totiž v Praze odběhnuto klusácké derby, což je vlastně nejvýznamnější dostih sezóny, tedy Dostih pro čtyřleté koně a právě teď jsme měli možnost vidět na tuhle velkolepou událost generálku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu