• Načítám...
>

Na Barrandovském mostě proběhla poslední kontrola

  • 23. srpna 2023,
  • 16:37,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Na místě stavby II. etapy rekonstrukce Barrandovského mostu proběhl poslední kontrolní den. Opravy se totiž blíží do finále a 3. září v ranních hodinách veškerá dopravní omezení skončí a most bude opět plně zprovozněn řidičům. Dále pak budou probíhat zatěžkávací zkoušky a dokončovací práce, které už ale provoz výrazně neomezí. Zároveň vše směruje k přípravám závěrečné III. a IV. etapy. S pracemi by se mělo začít v březnu příštího roku, respektive v březnu roku následujícího. Dopravní omezení budou vždy od května do srpna. Kompletní dokončení je v plánu na rok 2025 nebo 2026.

Reklama

Hlavní práce II. etapy rekonstrukce Barrandovského mostu se blíží do finále a na místě stavby proběhl poslední kontrolní den, kam se spolu se zástupci médií vypravili i zástupci zhotovitele, Technické správy komunikací a Magistrátu hlavního města Prahy. 

„Ten most bude zrekonstruovaný do konce prázdnin, pak proběhne zatěžovací zkouška a 3. září by měl být skutečně otevřen včetně té rampy k Barrandovu,“ vysvětluje náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti).

Opravy Barrandovského mostu představovaly noční můru pro řidiče, jejich nejčernější scénáře se ale naštěstí nenaplnily a k žádným zásadním dopravním kolapsům ani nehodám nedošlo. Podle plánu šlo vše i po stavební stránce. 

„Chci poděkovat všem lidem, jak řidičům, tak zaměstnancům TSK, projektantům, zhotoviteli a správci stavby, který odvedl excelentní dílo tady na mostě jako takovém a jen si přejeme, aby ty poslední dny nás něčím nepřekvapily,“ popisuje Josef Richtr, náměstek generálního ředitele TSK.

Při rekonstrukci bylo znát, že uplatněné zkušenosti z první etapy oprav se mimořádně hodily, díky tomu se vše podařilo zvládnout a zkoordinovat daleko lépe.

„Věděli jsme, co nás čeká, znali jsme perfektně tu konstrukci, věděli jsme, kde co bude chybět, kde co bude přebývat, kde co upadne a veškeré ty zkušenosti jsme zúročili a i díky tomu se podařilo ten termín zvládnout,“ uzavírá ředitel Oblasti mostních staveb ve společnosti PORR Martin Ředina.

3. září v ranních hodinách veškerá dopravní opatření a omezení na Barrandovském mostě skončí. Zároveň ale budou pak zhruba čtrnáct dní probíhat práce na předpolí Barrandovského mostu a s tím spokojené dokončovací práce včetně balení vozovkového souvrství a instalování tlumičů nárazů na svodidla. Konečná třetí a čtvrtá etapa by pak měla začít v březnu příštího roku, respektive březnu roku následujícího. Kompletní oprava mostu by pak měla být dokončena nejpozději v roce 2025 nebo 2026. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu