• Načítám...
>

Praha 4 bude mít nízkoprahové zařízení pro mladistvé

  • 24. září 2023,
  • 17:13,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 4 bude mít stále nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Pomáhat bude hlavně těm mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací ohroženi. Rada městské části Praha 4 schválila pronájem nebytových prostor v ulici Na Strži obecně prospěšné společnosti Proxima Sociale, která bude na této adrese nízkoprahový klub provozovat.

Reklama

Děti a mládež z Prahy 4 budou mít stálé nízkoprahové centrum. Rada městské části Praha 4 schválila pronájem nebytových prostor v ulici Na Strži, kde bude klub sídlit.

"Podařilo se nám uzavřít smlouvu, bude nové nízkoprahové centrum pro děti a mládež a jejich rodiče, je to buď pro problematickou mládež nebo mládež, která je v ohrožení, aby měli klub, bezpečný prostor trvale na Praze 4," řekl Filip Vácha (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 4.

Dosud Praha 4 využívala v rámci prevence kriminality unikátní mobilní klub, speciálně upravený autobus s názvem Uličník. Nyní přibylo odpovídající zázemí v podobě nízkoprahového centra.

"Jsem rád, že jsme uzavřeli smlouvu, která je na dobu neurčitou a je to na dobrém dostupném místě, tím pádem nic nebrání úspěšnému provozu klubu," řekl Filip Vácha (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 4.

Zařízení bude provozovat obecně prospěšná společnost Proxima Sociale.

"Budeme tam mít velkou sekci preventivních programů pro školy, takže to doufám, že se nám podaří navázat se školami nějakou spolupráci a pak ještě tam budeme mít probační program, to už je pro ty děti a mladistvé, kteří už mají nějakou zkušenost s kriminalitou,"  řekl Jindřich Racek - ředitel Proxima Sociale.

Kriminalita mládeže je odvěký problém, v poslední době se ale přesouvá především do kyberprostoru.

"I na to se snažíme nějakým způsobem reagovat a zároveň společně s nějakou sociální situací se nám rozevírají nůžky, takže jsou třeba i děti, kdy rodiče nedosáhnou na to, aby mohly chodit do placených kroužků, takže i na to reagujeme," řekl Jindřich Racek - ředitel Proxima Sociale.

Zahájení provozu nového centra se přepokládá ještě v letošním roce, s plným využitím se pak počítá od 1. ledna roku příštího. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu