• Načítám...
>

Písně, humor a balady zazněly v Malostranské besedě

  • 2. října 2023,
  • 13:11,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Písně, humor a balady – to byl název náhradního koncertu z cyklu Pohodové melodie pro starší a pokročilé, který se uskutečnil v neděli 1. října v Malostranské besedě.

Reklama

Koncerty a vystoupení Malostranské besedy se s koncem léta opět vrací do vnitřních prostor pozdně renesančního domu v Praze 1. Setkání seniorů se tady první říjnovou neděli neslo v rytmu pohodových melodií písničkáře, textaře a humoristy Josefa Fouska.

,,Ten scénář, to je vlastně fakt zpověď. To není žádný recitál, pokaždé je trochu jiný. Zpívám ty nejslavnější písničky, které lidé chtějí, tu Hymnu českého důchodce a Zešílím a ty blues s Tomášem, co jsme zazpívali nebo věci, co jsem zpíval v Semaforu, zmíním se i o Petru Spáleném, protože si ho vážím a protože ti lidé na mě křičí, volají, že znají písně Až mě andělé zavolají k sobě," řekl Josef Fousek, básník, textař a písničkář.

anketa

,,Bylo to velmi krásné, pan Fousek je velice milý a vtipný a obdivovala jsem ho, že v 84 letech je takhle obrovsky vitální."

,,Jsem šťastná, že jsem tady u toho mohla být, pana Fouska velmi obdivuji."

,,Já jsem chodila i do Semaforu, zase bude v Semaforu pan Fousek vystupovat, takže vždycky moc pěkné a vtipné."

Bývalá Malostranská radnice bude ale zajímavé osobnosti hostit i během podzimu. Místní produkce má už teď  pro diváky připravený pestrý program.

,,Budeme tu mít například Ivana Hlase, ETC, chtěl bych upozornit na mladou zpěvačku Terku Balonovou, což je opravdu vycházející hvězda, představení Hedwig, což je americký muzikál, dokonce za to pan Tomeš byl nominovaný na Thálii, takže je to takové úspěšné představení a jinak hrajeme vlastně každý den," řekl David Pešek Dvořák, šéf produkce Malostranské besedy.

Malostranská beseda pak ale návštěvníky zve i do svých podkrovních prostor, kde plánuje výstavu pražského fotografa Jiřího Píši a nejen to. 

,,Ještě před tím proběhne v galerii křest knížky Náhradka, což napsala novinářka Bára Postránecká. O patro níž v Trick baru a video kavárně plánujeme pravidelně pořady s panem Venclíkem a s panem Kačerem," doplnil Dvořák.

Tam se návštěvníci mohou těšit na Venclíkovy oblíbené filmy a nebo třeba čtené divadlo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu