• Načítám...
>

Praha má 700 moderních přístřešků

  • 3. října 2023,
  • 15:09,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Obnova městského zastávkového mobiliáře jde do finále. Nainstalováno jich je již 700. Jejich výměnu zahájilo město na konci roku 2021.

Reklama

V Praze je nainstalováno již sedm set nových přístřešků na zastávkách městské hromadné dopravy. Jejich výměnu zahájilo město na konci roku 2021.

"Stavíme 700. přístřešek v tom novém designu, který Praha začala instalovat po uzavření té exitové dohody s JCDecaux, celkem 682 přístřešků bylo vyměněno v rámci té exitové dohody s JCDecaux, dalších necelých přibližně 60 nových přístřešků instalovala nebo instaluje Praha v rámci různých investičních akcí, především dopravních, které teď probíhají," řekl Michal Hroza (TOP 09), radní hl. m. Prahy.

Jedná se například o nové tramvajové tratě například v oblasti Modřan nebo Slivence. O výměnu zastávkového mobiliáře se postarala městská společnost Technologie hlavního města Prahy.

"Výzva to byla obrovská, přistupovali jsme k tomu s maximálním respektem, zejména vzhledem k tomu, že na těch 700 staveb na území hlavního města byly pouhé dva roky. Na provedení by to určitě stačilo, ale je třeba za tím vidět vždy i tu papírovou přípravu, stavební řízení a koordinaci té stavby. To byla ta více náročná část, na ulici už nám to šlo po těch prvních přístřešcích docela dobře. Nechci to nějak zlehčovat, je to samozřejmě velmi náročné, vidíte, že je tady intenzivní automobilová doprava, když si představíte zastávky jako Jindřišská, Vodičkova, tam je to zase maximálně exponované chodci a tramvajovou dopravou, někde jsme se museli vejít do 10 minutových intervalů mezi 2 soupravy tramvají," řekl Tomáš Jílek, předseda představenstva THMP.

Celá výměna jednoho přístřešku zabrala v průměru 14 dnů. Kromě demontáže původního a instalace nového zahrnovala různý rozsah stavebních prací, rekonstrukci povrchů a také instalaci dalších prvků jako například odpadkové koše nebo zábradlí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu