• Načítám...
>

Místostarostka Prahy 15 představila vánoční plány

  • 6. listopadu 2023,
  • 16:05,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Advent se nezadržitelně blíží. Jak se budou slavit Vánoce v Praze 15 a co všechno je pro veřejnost přichystané prozradila místostarostka Petra Šikýřová.

Reklama

Vánoce už klepou na dveře a tak si pojďme říct, kde nasajeme adventní náladu na Patnáctce. 

"První akce, která bude, bude 30. listopadu u Vivo! Hostivař, kde stromky pro základní školy z Hostivaře a Košíku budou představeny, ale aby nepřišly zkrátka naše školy a školky z Horních Měcholup, která je také součástí naší městské části, tak pro ně máme připravený prostor na Veronském náměstí a tam je představíme na 17. prosince," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Ozdobené vánoční stromečky dětmi ze základních a mateřských škol tu budou po celé adventní období.

"Připravili jsme dva adventní podvečery, první bude 3. prosince, ten děláme ve spolupráci s Toulcovým dvorem, kde budou dílničky pro děti a dospělé," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

O zábavu na pódiu se postará loutkové divadlo nebo Anita Jirovská.

"A ten adventní večer my zakončíme ve tři čtvrtě na šest tím, že připravíme průvod světel, takže každý bude moci dostat svíčku a projdeme se po Staré Hostivaři," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Průvod bude zakončen u tamního kostela zapálením první adventní svíčky. 

"Pak nás čeká ještě jeden adventní podvečer a ten bude 17. prosince na Veronském náměstí. Tam máme zasazený od loňska nový stromeček, který nám stále roste, tak se na něj moc těšíme, zase ho ozdobíme a rozsvítíme," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Na Veronském náměstí, kde budou přichystané vánoční trhy, zazpívá Bára Fialová a vokální skupina Voices. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu