• Načítám...
>

Hřiště Koníček ve Stromovce se dočká rekonstrukce

  • 7. listopadu 2023,
  • 14:07,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Rada hlavního města Prahy schválila vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci hřiště Koníček ve Stromovce a jeho okolí včetně schodišť a návazných komunikací. Autorské prvky od akademické sochařky Alexandry Koláčkové, které hřišti propůjčily jeho jméno, zůstanou ponechány v nezměněné podobě. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 24 milionů korun. Projekt je součástí již schválené Revitalizace Královské obory. Zrekonstruované hřiště Koníček by se pro veřejnost mělo otevřít v červnu 2024.

Reklama

Park Stromovka je rozlehlý park s hustou sítí asfaltových cest, které se hodí pro cyklistiku nebo in-line bruslení. Součástí parku je také hned několik dětských hřišť, mezi které patří i Koníček, které se teď dočká kompletní rekonstrukce. Opraví se také veškerá schodiště a návazné komunikace. Autorské prvky od akademické sochařky Alexandry Koláčkové, které hřišti propůjčily jeho jméno, zůstanou ponechány v nezměněné podobě.

„Hlavním důvodem je zastaralost současných herních prvků, které již nevyhovují aktuálním požadavkům a vyžadují rozsáhlejší zásah včetně obnovy dopadových ploch. Děti se také mohou těšit na lanovou herní sestavu, lezecký les, nové pískoviště a různé typy houpaček nebo trampolín a skákací desky,“ vysvětluje náměstkyně primátora hlavního města Prahy Jana Komrsková (Piráti).

Součástí revitalizace dětského hřiště, které se nachází nedaleko Šlechtovy restaurace, je i obnova zpevněných povrchů a doplnění mobiliáře o lavice a odpadkové koše. 

„Tenhle významný park je pro nás nebo pro občany jedním z nejoblíbenějších míst. Navazujeme tak na nemalé investice, které jsme do parku v minulosti investovali, takže já věřím, že tahle rekonstrukce bude vydařená,“ uzavírá Jana Komrsková (Piráti), náměstkyně primátora hlavního města Prahy.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 24 milionů korun. Projekt je součástí již schválené Revitalizace Královské obory. O výběru dodavatele bude rozhodnuto v druhé polovině listopadu po posouzení nejvýhodnějšího poměru nabídkové ceny, termínu zhotovení a ekologicko-emisního kritéria. Zrekonstruované hřiště Koníček by se pro veřejnost mělo otevřít v červnu 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu