• Načítám...
>

Praha dá stovky milionů na opravu staré vodní čistírny

  • 28. listopadu 2023,
  • 15:02,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha bude i v příštím roce pokračovat v rekonstrukci Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově. V pořadí už čtvrtá etapa by měla město přijít na více než půl miliardy korun.

Reklama

Dalších bezmála 600 milionů korun dá Praha v příštím roce do pokračujících oprav Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově. Rekonstrukce staré vodní linky tak postoupí do čtvrté etapy. Investici už schválila rada hlavního města.

,,My jsme dnes díky kolegům v radě schválili materiál, kterým schvalujeme realizaci čtvrté etapy, což jsou nátokové labyrinty na levém břehu a to, co nám to v budoucnu skutečně umožní, je zaprvé spojit tu rekonstrukci těch nátokových labyrintů s tou rekonstrukcí stávající vodní linky," řekl Michal Hroza (TOP 09), radní hlavního města Prahy.

Obě akce přitom město bude realizovat přes Pražskou vodohospodářskou společnost. Samotná rekonstrukce má pak přispět k navýšení kapacity staré vodní linky pražské čistírny.

,,Nám to umožní vlastně distribuovat ty odpadní vody podle naší potřeby buď do té v budoucnu zrekonstruované stávající vodní linky a nebo do nové vodní linky. Prostě nám to přináší úplně jinou možnost zacházení s těmi odpadními vodami v Praze," doplnil Hroza.

Kompletní rekonstrukce čistírny se podle pražského radní Michala Hrozy bude skládat zhruba z deseti etap. Modernizace je pak nutná z důvodu evropské legislativy.

,,Jedná se především o to zkvalitnit samotný proces čištění tak, abychom dosahovali těch hodnot, které dnes ta evropská legislativa, ale i naše národní legislativa od toho, jak má vypadat vypouštěná odpadní voda, požaduje," doplnil pražský radní Michal Hroza.

Oprava nátokových labyrintů, tedy čtvrtá etapa rekonstrukce ústřední čistírny, by měla začít ve druhé polovině příštího roku. Kompletně hotovo by pak mělo být v roce 2026.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu