• Načítám...
>

Dolní Krč se po stavbě metra D výrazně promění

  • 28. února 2024,
  • 23:33,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Oblast Dolní Krče se po výstavbě stanic metra D výrazně promění. Rozsáhlými úpravami projde i přilehlé okolí, kdy například v prostoru naproti Thomayerově nemocnici má vzniknout v podstatě celé nové městečko s kompletní občanskou vybaveností. O těchto změnách přišli diskutovat s občany zástupci městské části Prahy 4 i Dopravního podniku hlavního města Prahy v Základní škole U Krčského lesa.

Reklama

Lokalita Dolní Krče se po stavbě metra D výrazně promění. Kromě samotných stanic metra projde rozsáhlými úpravami i přilehlé území. O těchto změnách přišel s veřejností diskutovat starosta městské části Praha 4 Ondřej Kubín (ODS). Setkání proběhlo v Základní škole U Krčského lesa. 

"Po dvou, třech letech to bude vypadat krásně, nicméně teď nás čekají v tomto okolí dva až tři roky takového trošku dopravního pekla, výstavba tak velké stavby není jednoduchá a bohužel se bude muset částečně vést po povrchu, to znamená, že tady budou přerušeny komunikace, hlavní stanice v Zálesí a budeme muset vytvořit nějaká provizorní dopravní opatření, tudíž i dnes jsme udělali veřejné setkání s místními obyvateli nebo s aktuálními obyvateli a abychom je na tato opatření připravili," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Na schůzi se vedení Prahy 4 snažilo občany komplexně informovat.

"Sešli jsme se tady jak zástupci městské části, tak zástupci dopravního podniku, tak zástupci technické správy komunikací, takže my se jako městská část snažíme obyvatele informovat skrze webové stránky, sociální sítě, víme, že se o to velmi aktivně snaží i dopravní podnik, případně magistrát, nicméně stejně z reakcí občanů vnímáme, že by přeci jen přivítali nějakou ucelenější, komplexnější informaci, proto jsme se rozhodli udělat dnešní setkání," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Schůze se zúčastnili i zástupci Dopravního podniku hlavního města Prahy.

"Původní projekt pro územní rozhodnutí prošel změnami, to znamená všechny tři stanice, nádraží, nemocnice Krč a nebo i Nové Dvory jsou dnes zakomponovány do budoucí výstavby," řekl Jiří Hrnčíř - projektový manažer metra D.

Začít se mělo už na podzim loňského roku, nyní to vypadá na podzim toho letošního.

"Obecně každá stanice bude mít dva výstupy, všechny stanice budou vždy bezbariérové a to, co je dnes v té koncepci, je to, že dopravní podnik se stáhnul z těch povrchů, kdy realizuje pouze výstupy a ty povrchy už jsou na vlastnících nemocnice nebo nádraží Krč nebo Pražské developerské společnosti, která chystá Nové Dvory," řekl Jiří Hrnčíř - projektový manažer metra D.

V okolí nových stanic má postupně vzniknout významná bytová zástavba a v prostoru naproti Thomayerově nemocnici pak v podstatě celé nové městečko s kompletní vybaveností. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu