• Načítám...
>

Na Mariánském náměstí začaly velikonoční trhy

  • 15. března 2024,
  • 13:49,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Velikonoce jsou za dveřmi a v Praze už se proto všechno chystá na tyto nejdůležitější křesťanské svátky. Na Mariánském náměstí hned před budovou Magistrátu hlavního města Prahy jsou už potřetí v řadě velikonoční trhy, kde mohou návštěvníci najít stánky neziskových organizací. Každá koruna, kterou na stánku utratíte, půjde na dobrou věc. Kromě produktů z dílny sociálních podniků je k dispozici také kulturní program. Od 23. března bude navíc pro děti k dispozici historický kolotoč. Stánky jsou otevřeny denně od 11 do 19 hodin, a to až do neděle 7. dubna. Veselé Velikonoce!

Reklama

V pátek 15. března od 11 hodin oficiálně na Mariánském náměstí u budovy Magistrátu hlavního města Prahy odstartovaly velikonoční trhy s bohatým kulturním a doprovodným programem. Na tomto místě se přitom konají už potřetí. Stánky jsou obsazeny neziskovými organizacemi, které s magistrátem spolupracují. Každá koruna, kterou na stánku utratíte, půjde na dobročinné účely.

„Jsou zde zase sociální podniky, které nabízejí své produkty, takže já si myslím, že si tady každý něco najde a všechny sem na Mariánské náměstí na velikonoční trhy velice zvu, abychom se společně potkali, popovídali a přivítali ty krásné Velikonoce a především také jaro,“ zve náměstkyně primátora hlavního města Prahy Alexandra Udženija (ODS).

Na kulturním programu se podílely děti s nejrůznějšími zdravotními omezeními z vybraných škol.

„Je tu například tradičně škola Jaroslava Ježka, kde jsou děti, které mají vady zraku a podobně, mají skvělé hudební vystoupení a perfektně nám tady zazpívaly. Jsou to ale i různé typy dalších škol, máme tady například Mateřskou školu Řásnovka, stejně tak mnohá další vystoupení ze základních uměleckých škol, domů dětí a mládeže a tak dále,“ popisuje radní hlavního města Prahy Antonín Klecanda (STAN).

Co se programu týče, tak ten má být opravdu bohatý a děti se mohou například těšit na neobvyklý kolotoč. 

„Od 23. března tady bude přímo před radnicí k dispozici dětem historický kolotoč, takže ještě takové zpestření těch trhů jako taková věc pro děti, takže určitě přijďte,“ vyzívá radní hlavního města Prahy Michal Hroza (TOP 09).

Velikonoce jsou sice většinou hlavně klučičí záležitost, kteří chodí s pomlázkami koledovat pro velikonoční výslužku. Letos je ale přestupný rok, takže ve hře jsou i holky, které tímto po čtyřech letech vrací úder! 

„Dcery už vloni říkaly, že se těší na tento rok, že konečně, když je učím plést pomlázky, tak toho budou moci využít, tak uvidíme, jak se jim to podaří uplést. Ta tradice je taková zajímavá, každý ví, že chodí ti chlapci, ale v přestupný rok mohou chodit i děvčata, tak si myslím, že to bude obzvlášť zajímavé a je otázka, jestli někdo někoho potom doma najde, když budou chodit jak kluci, tak holky,“ uzavírá radní hlavního města Prahy Antonín Klecanda (TOP 09).

Stánky s velikonočními trhy jsou na Mariánském náměstí otevřeny vždy každý den od 11 hodin do 19 hodin. O víkendech pak navíc s kulturním programem. Trhy budou končit až v neděli 7. dubna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu