• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli se opět rozběhli klusáci

  • 15. července 2024,
  • 3:51,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Po měsíci se na dostihovém závodišti v Praze ve Velké Chuchli opět rozběhli klusáci. Dostihová neděle návštěvníkům nabídla celkem osm klání. K nejdůležitějším patřila Letní cena čtyřletých PRAHA TV.

Reklama

Druhá červencová neděle na závodišti ve Velké Chuchli v Praze patřila klusáckým dostihům. Bohatá účast špičkových koní se postarala o řadu divácky atraktivních klání. K nejdůležitějším patřila Letní cena čtyřletých koní PRAHY TV na 2180 metrů, ve kterém zvítězil favorizovaný hnědák Time Break OV v sulce s Elenou Volf-Salkovičovou.

"Průběh jsem měla dobrý, seděla jsem vedle jednoho z favoritů, hlídala jsem si toho německého jezdce a ukázalo se, že měl dnes síly. Já mu věřím vždycky," řekla Elena Volf-Salkovičová - jezdkyně.

Přes to ale vítězství Time Breaka v silné konkurenci bylo i tak trochu překvapením.

"Byl tady zmíněný v širší skupině favoritů, ale pravděpodobně se očekával spíše jeho stájový kolega Best Of Joker, který skončil druhý, takže rozhodně v té stáji nebude smutno, mají první a druhé místo, takže tam zajisté bude radost od obou těchto koní," řekla Zuzana Johanovská - členka dostihové komise.

Dalším zajímavým dostihem pak byla v rámci Zlatého okruhu Cena Gellérta na 1600 metrů pro tříleté a starší klusáky.

"Já bych určitě vyzdvihla, jakým způsobem jel pozdější vítěz Zoccoloduro, protože jeho jezdec si prakticky od začátku vybral pozici a od začátku si určoval celé tempo dostihu. Vyšlo mu to naprosto fantasticky," řekla Zuzana Johanovská - členka dostihové komise.

Ten nasadil v závěru takové tempo, že mu nestačil ani německý Juan Les Pins v sulce s Andreasem Geinederem, kteří se v závěru dostihu pokusili Zoccolodurovi vítězství uzmout. Nakonec ale marně.

"Juan Les Pins dělal, co mohl, ale tempo sedlo lépe vítězi a bylo to hodně zásluhou jezdce," řekla Zuzana Johanovská - členka dostihové komise.

"Nebyl to těžký dostih, vydařil se start a pak mi pomohla Moriah, přišla z té druhé stopy a už se tam ten německý favorit nedostal. Zocco fakt prokázal, že je tady momentálně nejrychlejší kůň," řekl Jindřich Klaubenschalk - jezdec.

Zajímavý souboj se pak odehrál v rámci 6. dostihu, tedy Letní ceny tříletých koní Equi TV. Na trati dlouhé 1670 metrů se nakonec jako nejlepší ukázala zkušená kobyla Brunhilde Eck v sulce s Robertem Pletschacherem.

"Bylo docela hezky vidět a byla zajímavá ta nezkušenost u jednoho z koní, protože Roda OV, která nakonec skončila čtvrtá, tak jsme viděli, že byla v balíku prvních tří koní, ale kvůli cvalové chybě, protože nedokázala nějakým způsobem odolat, když jí předcházeli ostatní koně, tak se dostala na horší pozici a je to krásná ukázka toho, že ten kůň musí ještě psychicky dozrát," řekla Zuzana Johanovská - členka dostihové komise.

Další klusácké dostihy se na závodišti ve Velké Chuchli uskuteční 3. srpna, tak své favority nezapomeňte přijít podpořit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu