• Načítám...
>

Veřejnost projednala návrh Metropolitního plánu

  • 27. června 2018,
  • 17:46,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na pražském Výstavišti se konalo veřejné projednávání návrhu Metropolitního plánu za přítomnosti politiků i jeho autorů. Každý, kdo do Průmyslového paláce dorazil, tak měl možnost se k němu vyjádřit. A své připomínky můžete posílat i vy, a to až do 26. července.

Reklama

Průmyslový palác na pražském Výstavišti zaplnily desítky lidí. Přišli sem nejen poslouchat, ale i diskutovat. Konalo se tady totiž veřejné projednávání návrhů Metropolitního plánu.

"Já osobně jsem velice vděčná, že ten návrh vypadá tak, jak vypadá. Je to revoluční Metropolitní plán. Je jiný, než jsme byli zvyklí," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Program začal v 9 hodin ráno a byl rozdělený do několika sekcí. V rámci jedné z nich představil návrh nového Metropolitního plánu jeho hlavní projektant - architekt Roman Koucký. 

"Nejdůležitější je říct, že ti lidé mají studovat ten plán, nemají poslouchat pomluvy, nemají se zabývat tím, že jim někdo říká, že je to špatně, a že si to mají zjistit sami. To je nejdůležitější," řekl Roman Koucký, architekt.

A jaké otázky byly tedy pro Pražany nejdůležitější? anketa K návrhu Metropolitního plánu, tedy dokumentu, který má v následujících desetiletích zásadně ovlivnit výstavbu v hlavním městě, mohou mít lidé připomínky od 27. června.

"Jsou možné 2 kanály. Buď mají elektronický podpis, pak mohou přes datovou schránku, a mohou využít formulář, který k tomu bude představen a je na stránkách hl. m. Prahy, nebo klasicky poštou," řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy. 

A už teď je jisté, že připomínek nebude málo. Kromě občanů je mohou na Magistrát hl. m. Prahy poslat také jednotlivé radnice. V rámci veřejného projednávání tak v publiku zasedli i někteří starostové městských částí.

"Určitě zásadní připomínky mít budeme, protože jsme jedna z MČ, kde se nepočítá s rozšířením zastavitelného území," řekl Martin Trefný, starosta MČ Praha - Křeslice.

Zpracovávání všech připomínek zabere odborníkům několik let. Hotovo by mělo být do roku 2022, kdy by následně Praha měla nový Metropolitní plán schválit. V platnost by mohl vejít 1. ledna následujícího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu