• Načítám...
>

Nová linka metra A se od června dočká změn

Už měsíc je v provozu prodloužená trasa metra A ze stanice Dejvická do zastávky Nemocnice Motol. Jak ukázal průzkum, Pražané si metro velmi oblíbili. Vedení města se proto rozhodlo rozšířit provoz linky. Zatím totiž z Dejvické do Nemocnice Motol jezdila jen každá druhá souprava.

Reklama

Už měsíc je v provozu nová linka metra A z Dejvické do Nemocnice Motol a podle průzkumů je o ni mezi cestujícími velký zájem. Vedení města se proto rozhodlo od 1. června upravit provoz na této trase.

“Ve všední dny bude metro po celý den jezdit ze stanice Petřiny do stanice Skalka a každá druhá souprava bude v rámci pásmování jezdit z Depa Hostivař do Nemocnice Motol,” popisuje změny náměstek primátorky Petr Dolínek. Pro Dopravní podnik bude rozšíření provozu zvýšená zátěž, na kterou se musí připravit. “V tuto chvíli budeme nahrávat data do vozidel, zvýší se i potřeba strojvedoucích, ale Dopravní podnik na to má kapacity a budeme vyvíjet maximální úsilí, aby 1. června byl provoz metra A rozšířen,” věří tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

Rozšíření provozu metra přijde pro letošní rok zhruba na 25 milionů korun. Kromě úpravy provozu se budou také upravovat některé stanice, například Bořislavka. “Budou se doplňovat přístřešky, aby se Pražané cítili bezpečně, protože je to hlavně psychologická záležitost,” vysvětluje náměstek. Zastávka metra Florenc, výstup k autobusovému terminálu nikdy eskalátor neměla a lidé se bez něj obešli. Vedení ale vyjde obyvatelům vstříc a na Nádraží Veleslavín, odkud se jezdí na letiště, eskalátor popřípadě dopravníkový pás vybuduje. “Náklady jsme si vykalkulovali, dopravní pás vyjde na tři miliony, eskalátor na patnáct milionů, nyní jako město budeme vyhodnocovat, která varianta je nejvhodnější a tu bychom udělali,” popisuje Dolínek.

Eskalátory nebo dopravník by mohly stát za osm až devět měsíců, přístřešky na stanici Bořislavka nejdéle do zimy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu